تأثیر تعاملات اجتماعی بر معماری و فضای عمومی شهری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: AUUM01_240
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوگل منصورماهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه ارشد معماری- دانشگاه آزاد اسلامی، بردسیر- ایران

چکیده

شهر بخش ویژه ای از فرهنگ عمومی جامعه شهری و از بارزترین نمود تمایل و نیاز بشر به زندگی اجتماعی است، محیطی که از مجموعه برخوردها و روابط حضوری مردم با محیط عینی پیرامون، با خود و دیگران و حضور در محیط های اجتماعی شکل می گیرد و یکی از موضوعاتی که امروزه اهمیت زیادی پیدا کرده است. امروزه اساسأ فضای شهری بعدی اجتماعی از تعریف فضای صرف شناخته می شود و از طرف دیگر همه انسانها موجودات اجتماعی هستند و در تعامل با دیگران هویت می یابند و زندگی اجتماعی خود را شکل می دهند. فضای عمومی در شهرها، نیاز ذاتی شهروندان به برقراری روابط اجتماعی را فراهم می آورند. عرصه های عمومی فضای شهر و همچنین حوزه های همسایگی تأثیر بسزایی بر حالات روحی و تعاملات اجتماعی افراد دارند و در صورتیکه تحت نظارت شهروندان باشند عامل بسیار مهمی در جهت ایجاد روابط پایدار اجتماعی هستند و از آنجا که فضای شهری، اوج تجلی مکان حیات شهری و حضور شهروندان را به نمایش می گذارند، اثر متقابل کاهش کیفیت فضاهای شهری بر تنزیل کیفیت زندگی شهری، عمق و ابعاد این مشکل را روشن تر می سازد. با جمع بندی از مطالعات روش تحقیق و بررسی دیدگاه نظریه پردازان در چارچوب نظری فضا و فضای شهری با تاکید بر جنبه های اجتماعی، فرهنگی و کالبدی فضای عمومی شهری با رویکرد تعاملات اجتماعی و شناسایی و ارزیابی شده اند تا در جهت تداوم زندگی اجتماعی و پویایی فضای شهری در طراحی فضای عمومی شهری، مورد استفاده طراحان شهری قرار گیرد.

کلیدواژه ها

زندگی اجتماعی، فضای عمومی شهری، تعاملات اجتماعی، فرهنگ شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.