بررسی روش های ارتقاء مشارکت مردمی روستائیان در بهسازی و نوسازی مساکن فرسوده روستایی مطالعه موردی : روستای بانش ، بیضا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: AUUM01_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا عبدالله زاده فرد

عضو هئیت علمی و استادیار دانشگاه آزادا اسلامی واحد بیضا

سیدکورش سرورزاده

عضو هئیت علمی و استادیار دانشگاه آزادا اسلامی واحد بیضا

محمدحسین صلاح

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

سودمندی رویکرد مشارکت جویانه و استفاده از مزایای آن در پروژه های نوسازی و بهسازی بافت فرسوده روستایی امری انکار ناپذیر است. به طوری که امروزه مسجل شده است حضور و مشارکت مردم در مداخلات صورت گرفته در بافت های فرسوده، نقش اصلی را در تحقق پذیریطرح ها ایفا می نماید. این تحقیق به امیت موضوع مشارکت در امر بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده پرداخته و با هدف بررسی و ارزیابیمیزان الگوی مشارکتی در بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده روستای بانش از توابع بخش بیضا در شهرستان سپیدان و فراهم بودن زمینه های لازم جهت عملی شدن مشارکت در شرایط این روستا، سعی در عملیاتی نمودن آن با استفاده از فرایند مشارکتی دارد. در این پژوهش بااستفاده از روش های توصیفی، تحلیلی و پیمایشی ) پرسشنامه (، به ارزیابی میزان الگوی مشارکتی در نوسازی و بهسازی بافت فرسودهروستای بانش می پردازیم . نتایج حا صله بوسیله تجزیه و تحلیل آماری ) آزمون کای دو ( نشان داد که با جلب مشارکت مردم از طریق عواملموثر در این حیطه، مانند عوام فردی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی موثر بر مشارکت و طرفیت ها و پتانسیل های این روستا، امکان دستیابی به بهسازی و نوسازی مطلوب محقق خواهد شد

کلیدواژه ها

مشارکت، بهسازی و نوسازی، روستائیان، روستای بانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.