ساماندهی سکونتگاههای غیر رسمی کلانشهر ارومیه نمونه موردی: محله حسینآباد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: AUUM01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین رضایی شهابی

کارشناس ارشد شهرسازی، مدرس دانشگاه گنجینه هنر و معماری کرمانشاه

یاسر صالحی

دانشجوی دکتری طراحی شهری، دانشگاه ملی باکو، جمهوری آذربایجان

فرزین مرادی

کارشناس ارشد مرمت بنا، دانشگاه هنر اصفهان

چکیده

بنا بر برآورد برنامه اسکا ن بش ر سازمان ملل متحد، بیش از 50 درصد ساکنان شهرها ی کشورها ی کم درآمد و 20 درصد کشورهای با درآمد متوسط، در سکونتگاههای غیررسمی زندگی میکنند که سنجههای سواد، تندرستی، درآمد و پیشرفت اجتماعی، از میانگینشهری در آن کشورها پایینتر است و شایسته شان و کرامت انسانی نیست. کشور ما نیز از جمله کشورهایی است که با این مسأله شهری درگیر است. بر اساس تاکیدات موجود در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تامین سرپناه مناسب و در خور شان انسان،یکی از وظایف بسیار مهم دولت در قبال شهروندان ایرانی به شمار میآید. دولت در ایران چه قبل از انقلاب اسلامی و چه پس از آن سیاستهای زمین و مسکن شهری را در دست داشته و کنترل میکرده است. این تحقیق با رویکرد کیفی و کمی و جمعآوری اسنادی و اکتشافی دادهها، سعی در بازنمایی آسیب سیاست های به کار رفته توسط دولت و علل کمتر رضایت بخش بودن سیاستهایآن در ر استای ساماندهی اسکان غیررسمی محله حسین آباد کلانشهر ارومیه دارد. لذا از پرسشنامه و روش تحلیل عاملی برای ارزیابیشاخصها استفاده شده است. نتایج به دست آمده، حاکی از آن است که سیاستهای دولت در دورههای مختلف، نه تنها به پایداری اجتماعی، فیزیکی و کالبدی سکونتگاههای غیررسمی منجر نگردیده است، بلکه باعث محروم شدن بخش وسیعی از افراد کم درآمد از تسهیلات زمین و مسکن شهری در برنامههای دولت نیز شده است، در این راستا، نتیجهگیری و پیشنهادها ارائه شده است

کلیدواژه ها

ساماندهی، بافت، اسکان غیررسمی، کلانشهر ارومیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.