تأثیر 16 هفته تمرین هوازی مداوم یا متناوب در روز بر میزان آدیپونکتین و مقاومت به انسولین در مردان میانسال غیرفعال

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 387

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_218

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: هدف از این تحقیق بررسی اثر 16 هفته تمرین هوازی مداوم (30 دقیقه) یا متناوب (دو مرحله 15 دقیقهای) در روز بر میزان آدیپونکتین و مقاومت به انسولین در مردان میانسال غیرفعال است.روش شناسی: 30 مرد میانسال غیرفعال داوطلب به صورت تصادفی به گروه کنترل (10 نفر)، گروه یک جلسه (10 نفر) و دو جلسه تمرین در روز(10 نفر) تقسیم شدند. گروههای تجربی به مدت 16 هفته، هفتهای پنج روز، بر روی روی تردمیل با 70 تا 80 درصد ضربان قلب بیشینه، بهصورت یک مرحلهای(30 دقیقهای) یا دو مرحلهای(دو زمان 15 دقیقهای) در روز به تمرین پرداختند. گلوکز، انسولین و ادیپونکتین خون (ناشتا)، مقاومت به انسولین، آمادگی قلبی تنفسی، چاقی شکم و BMI در حالت پایه و پسآزمون اندازهگیری شد. نتایج: پس از 16 هفته تمرین، در مقایسه با گروه کنترل، کاهش معنیدار گلوکز خون، چاقی شکم و BMI ، و افزایش معنیدار آمادگی قلبی تنفسی و عدم تغییر مقاومت به انسولین در دو گروه تجربی مشاهده شد. آدیپونکتین فقط در گروه یک جلسه تمرین افزایش پیدا کرد. نتیجهگیری: به نظر می رسد که یک جلسه تمرین در روز(30 دقیقه) در مقایسه با دو جلسه تمرین در روز (دو زمان 15 دقیقهای)، بر تغییرات شاخص توده بدن، شاخص چاقی شکمی و آدیپونکتین پلاسما مؤثرتر است.

کلیدواژه ها:

مقاومت به انسولین ، آدیپونکتین ، گلوکز ، تعداد جلسه فعالیت ورزشی

نویسندگان

احمد آزاد

دانشیارفیزیولوژی ورزشی گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه زنجان

آقاعلی قاسم نیان

استادیارفیزیولوژی ورزشی گروه تربیت بدنی وعلوم ورزشی دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • GGhasemnian A, Ghaeini A, Kordi M, Hedayati M, Rami M, ...
  • Ziemke F, Mantzoros CS. Adiponectin in insulin resistance: lessons from ...
  • AKim ES, Im JA, Kim KC, Park JH, Suh SH, ...
  • Simpson KA, SinghMA. Effects of exercise on adiponectin: a systematic ...
  • نمایش کامل مراجع