اثر مصرف مکمل فولات بر گرلین سرم موشهای صحرایی نر ویستار در طی 10 هفته تمرین HIIT
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی علوم کاربردی ورزش و تندرستی
- کد COI اختصاصی: ASSF01_196
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 462
نویسندگان
استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه زنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی کاربردی دانشگاه زنجان
استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه زنجان
آموزشیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه زنجان
چکیده
مقدمه: فعالیت ورزشی شدید میتواند باعث کاهش اشتها شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر تأثیر دریافت مکمل فولات بر میزان گرلین سرم موشهای صحرایی نر نژاد ویستار در طول 10 هفته تمرین تناوبی شدید بود.روش شناسی: 32 سر موش صحرایی نر ویستار (وزن: 34/27-94/203 گرم، سن: 9 هفته ) پس از یک هفته آشناسازی به صورت تصادفی به چهار گروه کنترل (8=n ،(دریافت مکمل فولات (8=n ،(تمرین تناوبی پرشدت (8=n (و تمرین اینتروال پرشدت + دریافت مکمل فولات (8=n (تقسیم شدند. پروتکل تمرینHIIT با سرعت 30 متر در دقیقه به مدت 1 دقیقه با 10 تکرار و 2 دقیقه استراحت فعال شروع شد و در هفته دهم به سرعت 75 الی80 متر در دقیقه به مدت 1 دقیقه با 7 تکرار و 3 دقیقه استراحت فعال رسید. ارائه مکمل فولات به گروههای دریافت کننده به صورت قرص فولات محلول در آب آشامیدنی صورت گرفت. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی حیوانات بیهوش شدند، بافت معده برداشته شد و میزان گرلین بافت معده به وسیله کیت الایزا اندازهگیری شد. نتایج: نتایج این پژوهش نشان داد که تمرین HIIT میتواند باعث کاهش معنیدار گرلین سرم شود (0025.0=P (و مصرف مکمل فولات میتواند اشتها را به سطح اولیه باز گرداند. نتیجهگیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر، مکمل فولات میتواند از کاهش اشتها در ورزشکارانی که تمرینات تناوبی با شدت بالا انجام میدهند، جلوگیری کند.کلیدواژه ها
تمرین اینتروال پر شدت، مکمل فولات، گرلین، اشتهامقالات مرتبط جدید
- ارزیابی موانع مدیریتی اماکن ورزشی خصوصی سازی شده در شهر تهران
- بازطراحی سیاست گذاری ورزشی با رویکرد مشارکت محور: از ورزشکار تا سیاست گذار
- بررسی میزان شیوع آسیب های رشته میل گیری سنگین در ورزشکاران نخبه ورزش زورخانه ای ایران
- بررسی عوامل و راهکارهای موثر برتوسعه گردشگری منطقه آزاد کیش با تاکید بر جاذبه های طبیعی ورزشی
- نقش دخالت های سیاسی در انتصاب مدیران در فدراسیون های ورزشی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.