رابطهی علیت بین رشد صادرات کالاهای ورزشی و رشد صادرات غیرنفتی ایران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی علوم کاربردی ورزش و تندرستی
- کد COI اختصاصی: ASSF01_177
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 357
نویسندگان
دانشجوی دکترای مدیریت ورزشی دانشگاه تبریز
استادیار دانشگاه تبریز
دانشیار دانشگاه تبریز
چکیده
مقدمه: صادرات کالاهای ورزشی، یکی از مهمترین بخشهای صنعت ورزش میباشد که در افزایش رشد اقتصادی کشورها تقش ویژهای دارد و همچنین به دلیل اتکای ایران بر اقتصاد تک محصولی و نجات از فشارها و بحرانهای اقتصادی، لزوم توجه به این بخش از صنعت ورزش کشور که ظرفیت شکوفایی و توسعه آن نیز فراهم است، بیش از بیش مورد نیاز است.روش تحقیق: از این رو، پژوهش حاضر با استفاده از آزمون علٌیت گرنجری، به بررسی ارتباط بین صادرات صنعت ورزش و صادرات غیر نفتی تمرکز دارد. متغیرهای مدل، همگی نرخ رشد متغیرهای اصلی به قیمتهای ثابت 1386 در دورهی 1391-1371 میباشند که از اطلاعات بانک مرکزی و گمرک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در طی سالهای مورد نظر استفاده شده است.نتایج: نتایج آزمون علٌیت گرنجری استاندارد نشان داد که نمیتوان فرضیه نبود علٌیت میان دو متغیر را پذیرفت. بنابراین، رشد صادرات کالاهای ورزشی در سطح اطمینان 99 %علت گرنجری رشد صادرات غیرنفتی (غیر از ورزش) میباشد و رشد صادرات غیر نفتی نیز در سطح اطمینان 95 %علٌت گرنجری رشد صادرات کالاهای ورزشی میباشد. همچنین دیگر یافتهی تحقیق نشان داد که رابطه علٌیت بین متغیرهای رشد صادرات کالاهای ورزشی و رشد صادرات غیرنفتی (غیر از ورزش) متقابل میباشد.نتیجهگیری: بنابراین به طور کلی میتوان گفت متغیرهای رشد صادرات کالاهای ورزشی و رشد صادرات غیرنفتی (غیر از ورزش) بر یکدیگر تأثیرگذار میباشند. لذا سیاستگذاریهای پولی و مالی دولت در حوزهی صادرات غیرورزشی، رشد صادرات ورزشی را تحت تأثیر قرار خواهد داد.کلیدواژه ها
اقتصاد ورزش، گرنجر، صادرات کالاهای ورزشی، صادرات غیر نفتیمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.