تأثیر تمرینات ویبریشن بر میزان درد و اجرای عملکردی زنان سالمند مبتلا به استئوآرتریت زانو
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی علوم کاربردی ورزش و تندرستی
- کد COI اختصاصی: ASSF01_173
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 466
نویسندگان
کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه زنجان
چکیده
مقدمه: هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات ویبریشن کل بدن بر میزان درد، تعادل، استقامت عضلانی و انعطاف پذیری زنان سالمند مبتلا به استئوآرتریت زانو بود. روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با یک گروه مداخله تمرینی و یک گروه کنترل بود. آزمودنی های این پژوهش را 30 نفر از زنان سالمند مبتلا به استئوآرتریت زانو تشکیل می دادند که به صورت هدفمند و توسط پزشک تشخیص داده شدند و پس از تکمیل فرم رضایت نامه در مطالعه حضور پیدا کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی و برابر (15 نفر) در دو وزن، 160/404/64 قد، 64/673/08 سن (تجربی و) 66/474/91 وزن، 160/673/90 قد، 63/932/63 سن (کنترل گروه15/620/66 (تقسیم شدند. پیش از آغاز پروتکل تمرینی، در جلسه پیش آزمون و دو روز پس از انجام پروتکل تمرینی در جلسه پس آزمون، متغیرهای وابسته پژوهش شامل اندازه های مربوط به میزان درد به وسیله مقیاس دیداری درد، تعادل به کمک آزمون بلند شدن و رفتن، استقامت عضلانی به وسیله آزمون بلند شدن از روی صندلی در مدت 30 ثانیه و انعطاف پذیری به کمک آزمون نشستن روی صندلی و رساندن دست ها مورد اندازه گیری قرار گرفتند. پروتکل تمرین ویبریشن شامل یک وضعیت تمرینی بود که با فرکانس 30-25 هرتز و دامنه 5 میلی متر و طبق اصل اضافه بار، دو روز در هفته به مدت هشت هفته متوالی برای گروه تجربی انجام شد و از گروه کنترل خواسته شد که در این مدت از پرداختن به هرگونه فعالیت بدنی اضافه بر امور روزمره خودداری نمایند. نتایج: نتایج آزمون آماری تی مستقل نشان داد که مقایسه اختلاف میانگین های پیش آزمون و پس آزمون متغیرهای وابسته شامل درد، تعادل، استقامت عضلانی و انعطاف پذیری در گروه ویبریشن و کنترل تفاوت معنادرای با هم دارند (05/0< P .(نتیجهگیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر می توان به کارگیری تمرینات ویبریشن را برای مبتلایان به استئوآرتریت با پروتکل های کوتاه مدت مورد توجه قرار داد تا بتوان از اتلاف وقت و هزینه پیشگیری نمود و انگیزه شرکت در فعالیت های بدنی زودبازده را به خصوص برای سالمندان افزایش داد.کلیدواژه ها
ویبریشن، سالمندان، استئوآرتریت، درد، اجرای عملکردیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی موانع مدیریتی اماکن ورزشی خصوصی سازی شده در شهر تهران
- بازطراحی سیاست گذاری ورزشی با رویکرد مشارکت محور: از ورزشکار تا سیاست گذار
- بررسی میزان شیوع آسیب های رشته میل گیری سنگین در ورزشکاران نخبه ورزش زورخانه ای ایران
- بررسی عوامل و راهکارهای موثر برتوسعه گردشگری منطقه آزاد کیش با تاکید بر جاذبه های طبیعی ورزشی
- نقش دخالت های سیاسی در انتصاب مدیران در فدراسیون های ورزشی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.