تاثیر یک دوره تمرینات مقاومتی بر سلامت روانی مردان سالمند کم تحرک استان یزد

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 566

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_100

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: سالمندی جمعیت، در حالی که یکی از بزرگترین موفقیتهای بشری است، یکی از اساسیترین مشکلات جهان امروز نیز به شمار میرود؛ چرا که افراد سالمند در معرض خطر بسیاری از بیماریها و ناتوانیها هستند. تحرک، یکی از موثرترین روشهای پیشگیری از اختلالات دوران سالمندی است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی بر سلامت روان سالمندان کم تحرک انجام شد. روش شناسی: در این مطالعه نیمهتجربی، 22 سالمند به صورت هدفمند و داوطلبانه انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی یک پروتکل ورزشی که شامل 7 حرکت ورزشی با وزنه بود را به مدت 10 هفته انجام دادند. تکمیل پرسشنامه GHQ) پرسشنامه سلامت عمومی) در دو مرحله پیش از آزمون و انتهای هفته دهم با شرایط کاملا0 مشابه و با حضور همه آزمودنی ها انجام شد. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها، از روش آماری ANOVA WAY ONE و آزمون تعقیبی TUKEYاستفاده شد. نتایج: نتایج پرسشنامه GHQ نشان داد که نمرات آزمودنی های گروه آزمایشی، در مقیاس های افسردگی و اضطراب به طور معنی داری کاهش یافت و در مقیاس مربوط به سازگاری بین فردی نمرات فرد افزایش یافت؛ تفاوتها در گروه کنترل نیز معنی دار نبود. نتیجه گیری: افراد گروه آزمایش نسبت به وضعیت پیش آزمون خود در مقیاس های افسردگی و اضطراب به سطوح پایین تر و متعادلتری رسیدند و در مقیاس سازگاری بین فردی نیز نمرات خود را ارتقا دادند.

نویسندگان

پیمان هنرمند

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی ورزشی دانشگاه تهران،

سیدمصطفی حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد رفتار حرکتی - رشد حرکتی دانشگاه تهران

حامد فهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رفتار حرکتی - رشد حرکتی دانشگاه تهران

محمدعلی شیبک

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی ورزشی دانشگاه تهران،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Hesamzadeh, A., Mohammadi, F., Fallahi Khoshknab, M., & Rahgozar, M. ...
  • Spurlock, W. R. (2005). Spiritual well-being and caregiver burden in ...
  • SEYED, _ M., Keyvanlou, F., Koushan, M., & M OHAMMAD) ...
  • Beattie, B. _ Whitelaw, N.. Mettler, M., & Turner, D. ...
  • Chi, I, Yip, P. S., Chiu, H. F., Chou, K. ...
  • نمایش کامل مراجع