بررسی سرعت اوج تکنیک گیاکوزوکی در دو روش با اصابت و بدون اصابت در مردان کاراته کای نخبه
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی علوم کاربردی ورزش و تندرستی
- کد COI اختصاصی: ASSF01_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 471
نویسندگان
آموزگار تربیت بدنی ناحیه 3 تبریز؛ کارشناس ارشد بیومکانیک ورزشی
دبیر آموزش و پرورش ناحیه 3 تبریز
آموزگار تربیت بدنی ناحیه 3 تبریز
کارشناس تربیت بدنی
چکیده
مقدمه: در میان مهارتهای کاراته، گیاکوزوکی یکی از مهارتهای عمده و اصلی می باشد. هدف از تکنیک گیاکوزوکی درکاراته ضربه به حریف در یک مسافت کنترل شده در حداقل زمان ممکن است، از طرفی دیگر در کاراته سرعت اجرای مهارت از اصلیترین عوامل به حساب می آید. در روش با اصابت با توجه به اینکه عضلات مخالف و ثابت کنندههای (دوسربازو، زیربغل، متوازیالاضلاع، ذوزنقه) تکنیک گیاکوزوکی تا آخرین لحظه اجرا درگیر نمی شود، کاراتهکا میتواند به اوج سرعت اجرا برسد. در این پژوهش محقق در پی آن است که تفکر اصابت چه تاثیری در سرعت اوج تکنیک گیاکوزوکی در مقایسه با روش بدون اصابت دارد؟روش شناسی: این تحقیق از نوع توصیفی- میدانی بود که جامعه آماری آن اردونشینان تیم ملی کاراته مردان ایران تشکیل میدهند. بدین منظور 16 نفر کاراتهکا به صورت هدفمند و داوطلبانه انتخاب شدند. از آزمودنیها خواسته شد تکنیک گیاکوزوکی را به میزان پنج بار با بیشترین شدت و قدرت اجرا نمایند. همچنین از آزمودنیها خواسته شد به میزان پنج بار با تمام توان به دستگاه شوت فیست وارد کند و بهترین رکورد از هرپنج اجرا مد نظر قرار گرفت. سرعت اوج تکنیک با استفاده از نرم افزارSkillspector ارزیابی شد. پس از اطمینان از نرمال بودن توزیع دادهها با استفاده از آزمون کلموگروف- اسمیرنف، از آزمون t زوجی برای بررسی سرعت اوج در دو روش در سطح (05/0S (با نرم افزار spss19 تجزیه و تحلیل شد. نتایج: نتایج آزمون نشان میدهد که بین سرعتهای اوج مفاصل( شانه، آرنج و مچ دست) در دو روش بااصابت و بدون اصابت تفاوت معنی داری وجود دارد(05/0S.(نتیجهگیری: برای اینکه کاراتهکا بتواند به سرعتهای بالاتر در اجراهای تکنیک گیاکوزوکی دست یابد باید عضلات مخالف و ثابت کنندههای خود را تقویت نمایند.کلیدواژه ها
سینماتوگرافی دو بعدی، سرعت اوج، گیاکوزوکیمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.