تأثیر سبکهای زندگی دانشآموزان در گرایش آنها به ورزش (مطالعهی موردی: مدارس متوسطهی شهرستان تبریز)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 362

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_032

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: هدف کلی تحقیق حاضر بررسی تأثیر سبکهای زندگی در گرایش به ورزش در بین دانشآموزان مدارس متوسطهی شهرستان تبریز میباشد. روششناسی: در پژوهش حاضر سبکهای زندگی به عنوان متغیر مستقل و گرایش به ورزش به عنوان متغیر وابسته مطرح هستند. روش تحقیق حاضر توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعهی آماری تحقیق حاضر، تمامی دانشآموزان مقاطع متوسطهی (شامل متوسطهی عمومی، هنرستان فنی، بازرگانی و حرفهای، کشاورزی و کارودانش) مدارس دولتی و غیردولتی شهرستان تبریز به تعداد 70829 نفر بودند. حجم نمونهی آماری پژوهش با توجه به فرمول کوکران برابر با 381 نفر برآورد شد.برای جمعآوری اطلاعات از پرسشنامهی استاندارد اکورکوران و فیشر (2000 (استفاده شد، که این پرسشنامه حاوی 38سئوال در 2 بخش بود. پایایی پرسشنامهی مورد استفاده با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر با 91/0 به دست آمد که نشان از پایایی بالای پرسشنامهی مورد استفاده دارد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی به عمل آمد؛ در بخش آمار استنباطی از آزمون کلموگروف-اسمیرنف جهت مشخص کردن نرمال بودن جامعهی آماری و از آزمون رگرسیون لجستیک برای بررسی و آزمون فرضیهها استفاده شد.نتایج: یافتههای پژوهش نشان داد، یادگیری، مدگرایی، شور و اشتیاق، کمیگرایی، توانائی فکری و جسمی و توانایی ساختن در گرایش نوجوانان به ورزش تأثیر معکوس معنیداری دارد؛ اما تنوع، مسئولیتپذیری، تاریخ و مذهب در گرایش نوجوانان به ورزش تأثیر معنیداری ندارد.نتیجهگیری: برای مشارکت فراگیر تمام اقشار جامعه به خصوص نوجوانان در فعالیتها و برنامههای ورزشی باید به سبکهای زندگی آنها توجه زیادی داشت و باید گامهای بلندی در جهت سلامت جسمی و روحی آحاد جامعه برداشت.

نویسندگان

طاهر شوقی الوار

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تنهایی، ابوالحسن. خرمی، شمسی. (1389)، " بررسی رابطه‌ی جامعه شناختی ...
  • General for education and culture. (2006), "The European. culture and ...
  • نمایش کامل مراجع