توده‌های محلی سیر خوزستان ، بررسی ، ارزیابی و مقایسه عملکرد لاین‌های انتخابی آنها

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: چهارمین کنگره علوم باغبانی
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI04_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرزاد طاوسی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

لیلا بهبهانی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

چکیده

پنج تود ه محلی سیر خوزستان مورد بررسی و سلکسیون قرار گرفتند. توده‌های سیر محلی مخلوطی از فنوتیپ‌ها و ژنوتیپ‌‌های مختلف از لحاظ رنگ، اندازه، شکل و تعداد سیرچه بود، و این اختلاط از بازارپسندی و قیمت آن‌ها می‌کاست. پس از کاشت پنج توده،مطالعات درطول داشت از مراحل رشد و نمو و خصوصیات مرفولوژیکی هر توده به طور جداگانه انجام ویادداشت‌برداریهای لازم به عمل آمد. پس از برداشت، رنگ سیر و سیرچه، رنگ و تعداد پوسته‌ها، قطر و طول سیر و سیرچه، تعداد سیرچه، ویگوریتی و سطحی بودن سیرها درخاک ثبت شدند که براساس همین خصوصیات، 173 لاین برتر به صورت جداگانه سلکسیون شدند. در سال دوم لاین‌های انتخابی به همراه شاهد‌ها( 5 توده محلی) براساس آزمایش مقایسه عملکرد مقدماتی مورد ارزیابی قرار گرفتند که 10 لاین از خود برتری نشان داده و جهت تحقیقات بعدی معرفی گردیدند. در مقایس ه توده‌ها به روش LSD تود ه میداوود نسبت به سایر توده‌ها از عملکرد بالاتری برخوردار بود. هم چنین مشخص گردید که صفت سطحی بودن سیرها در خاک رابط ه مثبت و مستقیمی با قطر سیر حاصله دارد. هم چنین سیرهای با پوست ه خارجی کاملاً سفید و با دارا بودن پوست ه سیرچ ه کاملاً بنفش خصوصیات برتری نسبت به دیگر تیپ‌های سیر دارند که میتوان آنهارابه عنوان شاخص‌های گزینشی دربرنامه‌های اصلاحی مد نظر قرارداد.

کلیدواژه ها

سیر، توده‌های محلی خوزستان، رامهرمز، بهبهان، باغملک، میداوود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.