معرفی میراث معنوی هفت منبر شهر بیرجند در متن برگزاری رسوم ماه محرم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی هنر، صنایع دستی و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: AHTCONF01_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 532
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مزروعی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مرمت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی

فرشته امینی سعد

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مرمت، دانشگاه آزاد تهران مرکزی

چکیده

آیین و مراسم ماه محرم و صفر در هر مکان شباهت ها و تفاوت هاییبا یکدیگر دارد و همه بر پایه ی اعتقادات و باورها درپس قیام خونینسالار شهیدان بوجود آمده است. رسوم هفت منبر که مشابه به آن درتهران 40 منبر بوده است در اغلب شهرهای ایران اجرا می شود.آیین و رسوم به همراه نشانه های کالبدی شهر قدیم بیرجند درهویت بخشی به شهر و زنده نگه داشتن آن نقش مهمی ایفا می کند.اجرای مراسم هفت منبر حس تعلقی مشترک بین مردم شهر بیرجنداست وبناهای مذهبی و نشانه های باقی مانده حلقه ی اتصال بین آندو می باشد. خاطره ی این رویداد انتقال دهنده تجربه و اساس هویتشهر خواهد بود. این مقابه به دنبال معرفی آیین هفت منبر درشهرستان بیرجند است که مقدمه ای برای مطالعات بعدی خواهد بود.این تحقیق از نوع بیان توصیفی است و شیوه گردآوری مطالب بهصورت میدانی و کتابخانه ای بوده است.

کلیدواژه ها

هفت منبر، میراث معنوی، ارزش، میراث ناملموس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.