بررسی نقوش استفاده شده در سنگ نگاره های زاگرس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی هنر، صنایع دستی و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: AHTCONF01_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریا کریمی

آموزش و پرورش شهرستان دهگلان

چکیده

سنگ نگاره یا هنرهای صخره ای کهن ترین آثار تاریخی و هنری بجامانده از بشرند. به تعبیری بستر بوجود آمدن حروف رمزی، خط،تبادل پیام، زبان، تاریخ، اسطوره ها، هنر و فرهنگ از سنگ نگارههاست و آنها از بهترین ابزارهای رمز گشایی ماقبل تاریخ هستند،تعداد آنها فقط در یک منطقه محدود در ایران به بیش از ده ها موردمی رسد که عمر بعضی از آنها به چهل هزارسال می رسد و بشرتاکنون قادر به کشف هیچ پدیده تاریخی و هنری بدین قدمت نشدهاست. شاید اگر سنگ نگاره ها نبودند آثاری از تمدن، فرهنگ وپیشرفت امروزی نبود در این تحقیق با توجه به جذابیت خارق العادهنقوش به کار رفته درسنگ نگاره ها درحین سادگی و مبتدی بودن ونیز پتانسیل موجود در این نقوش برای دستمایه قرار گرفتن درتمامی رشته های صنایع دستی به جمع آوری و دسته بندیاطلاعاتی از لحاظ انواع طرارحی ها، مکان جغرافیایی، ارزش هایتاریخی از لحاظ باستان شناسی و اسطوره شناسی آثار موجود درغرب کشور(زاگرس) نموده ام.

کلیدواژه ها

سنگ و صخره، سنگ نگاره ها، نقوش، زاگرس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.