بررسی اثر سوین بر تنک شیمیایی سیب شیخ امیرانلو شیروان

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: چهارمین کنگره علوم باغبانی
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI04_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی دادار

دانشجوی دکتری باغبانی- کارشناس مدیریت جهادکشاورزی شیروان

مصطفی مصطفوی

دکتری باغبانی- استاد پژوهش موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر

واعظ لیواری

دکتری باغبانی- عضو هیئت علمی موسسه پژوهش های ایران

الیاس نیستانی

عضو هیئت علمی تحقیقات کشاورزی شمال خراسان)

چکیده

این آزمایش به منطور بررسی تاثیر غلظت‌های کارباریل (نفتیل ان-میتل کاربامات) در تاریخ‌های متفاوت پس از گلدهی بر تنک شیمیایی میوه سیب کولتیوار سیب شیخ امیرانلو در شیروان با استفاده از یک آزمایش فاکتوریل در قالب RCBD و در چهار تکرار در سال 1379 اجرا گردید. عامل زمان محلول پاشی ( فاکتور A) در دو سطح 10 و 20 روز پس از مرحله تمام گل درخت و عامل غلظت کارباریل ( فاکتور B) در چهار سطح صفر (شاهد)، 300، 600 و 900 قسمت در میلیون ماده موثره بود. برخی صفات مربوط به خواص کیفی میوه و رشد سالانه درختان در تیمارهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. عامل زمان مصرف کارباریل بر روی متوسط وزن میوه موجب ایجاد اختلاف معنی‌دار نسبت به شاهد و بیشترین میوه مربوط به زمان محلول پاشی (10 روز پس از تمام گل) بود. از نظر غلظت کارباریل بین صفات درصد ریزش میوه، درصد تراکم میوه و درصد تبدیل گل به میوه و نیز بر روی وزن، طول و قطر میوه‌ها اختلاف معنی‌داری وجود داشت. کمترین تراکم و کمترین درصد تبدیل گل به میوه و بیشترین درصد ریزش میوه‌ها و وزن، قطر و طول میوه مربوط به تیمار 900 قسمت در میلیون ماده موثره بود. اثر زمان مصرف × غلظت کارباریل موجب ایجاد اختلاف بسیار معنی‌داری در میزان مواد جامد محلول میوه شد و بیشترین مواد جامد محلول میوه‌ها در اثر تیمار با 900 قسمت در میلیون کارباریل در زمان 20 روز پس از تمام گل حاصل گردید.

کلیدواژه ها

سیب، کارباریل، محلول پاشی و میوه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.