تولید آجر و بلوک سفالی سبک با استفاده از افزودنی پلی استیرن منبسط

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مصالح ساختمانی و فناوری های نوین در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: MTMAYBOD03_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 987
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی کوشک

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی زلزله، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

رضا هداوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی زلزله، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

احمدعلی فلاح

هیات علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد ایران

سید طاها طباطبایی عقدا

هیات علمی مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی

چکیده

آجر معمولی وزن زیادی دارد و باعث سنگین شدن ساختمان و در نتیجه آسیب پذیری آن در برابرنیروهای زلزله می شود. از این رو لازم است تا با کاهش چگالی، افزون بر سبک کردن آجر، ویژگی های عایق کاری گرمایی آن نیز بهبود یابد. از موادی که به عنوان افزودنی تخلخل زا به مواد اولیه آجر اضافه می شود، دانه های پلی استیرن منبسط است. دراین مقاله، بخشی از یافته های طرح پژوهشی تولید آجر سبک با استفاده از دانه های پلی استیرن منبسط ارائه می شود. در این طرح دانه بندی اسفنج،تعیین نسبت و چگونگی اختلاط و دمای پخت بررسی شده است. بررسی ها نشان می دهد، با افزودن 5/1 درصد وزنی دانه های پلی استیرن منبسط به خاک آجرپزی، چگالی بدنه به 398/0 g/cm و مقاومت فشاری آن به حدود 8/9 MPa می رسد. چنین آجری به عنوان آجر معمولی باربر قابل استفاده است.با افزودن 2 درصد وزنی دانه های پلی استیرن منبسط به خاک، چگالی بدنه به حدود 39/0 g/cm کاهش میابد، در حالی که مقاومت فشاری به حدود 9/6 MPa می رسد. این نوع آجر را می توان به عنوان آجر معمولی غیرباربر استفاده کرد. رسانندگی گرمایی آجرهای سبک ساخته شده با 1/5 درصدوزنی از دانه های پلی استیرن منبسط 36/0 W/mK به دست آمد که در مقایسه با آجرهای معمولی به مقدار یک سوم کاهش یافته است. تولید آزمایشی آجرهای سبک با افزودنی دانه های پلی استیرن منبسط در کارخانه آجر ماشینی موفقیت آمیز بود، به طوری که آجرهای ساخته شده دارای مقاومت وجذب آب استاندارد و کیفیت مناسب بودند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.