اثر تسلیم مبیع در انتقال ضمان معاوضی (انتقال خطر) در فقه امامیه و حقوق موضوعه ایران و کنوانسیون بیع بین المللی کالا با مطالعه تطبیقی در حقوق انگلیس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه اندیشمندان حقوق، دوره: 3، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_JLS-3-7_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مظلوم رهنی

دکتری حقوق خصوصی، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

زهرا وطنی

دکتری فقه، حقوق و اندیشه های امام خمینی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی شهر قدس (استادیار)

حشمت اله کولیوند

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

چکیده

تسلیم مبیع و ثمن و احکام آن، درمتون فقهی حدود 33 قاعده به طور مستقیم و غیرمستقیم و در حقوق موضوعه ایران مستقیماً 18 ماده از مواد قانون مدنی را به خود اختصاص داده است. انتقال ضمان معاوضی یا خطر از آثار مهم تسلیم است که برای تب یین آن در نظام های مختلف حقوقی روش های متفاوتی وجود دارد.مسئله انتقال ضمان معاوضی یک مبحث کامل از فصل سوم کنوانسیون بیع مواد ٦٦ تا 70 را به خوداختصاص داده است و در قانون مدنی ایران تنها در ماده ٣٨٧ و براساس قاعده فقهی تلف مبیع پیش از قبض پیش بینی شده است.کنوانسیون در بررسی موضوع، حالت های مختلفی را مطرح ساخته است. در این مقاله واحد اسناد و تحلیل قوانین موضوعه ایران و مواد 367 تا 399 ق.م.ومواد 30 تا 46 و 60 تا 70 کنوانسیون بیع 1980(CIGS) با مطالعه تطبیقی قانون بیع کالای انگلیس 1979 (SOGA) است. با طبقه بندی موضوعات، حفظ جنبه تطبیقی بودن آنها، به بیان وجوه اختلاف و اشتراک مفاهیم در کنوانسیون بیع 1980 ، فقه امامیه، قوانین موضوعه ایران و قانون فروش کالای انگلیس 1979 پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

تسلیم مبیع. انتقال ضمان. کنوانسیون بیع بین المللی کالا. قانون فروش کالای انگلیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.