؛«توجه به درد دیگران»، رسانه ها، سوگیری و پوشش بلایای بین المللی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه دانش پیشگیری و مدیریت بحران، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_DPMK-5-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوزان دی

استا د د انشکده روزنامه نگاری، دانشگاه مریلن د، م دیر مرکز بین المللی رسانه ها و اولویت های عمومی

سیاوش صلواتیان

دکتری مدیریت رسانه، استادیاردانشکد ه ارتباطات و رسانه، دانشگاه صد اوسیما

سیدمحمدرضا سیدی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

زمینه وهدف: هدف این مقاله، دیدگاه رسانه های غربی درنوع پوشش رسانه ای از بلایای طبیعی است، که بیشتر در مور د پاسخ محلی و ملی د ولت ها،د رباره فقر و نژاد، د رباره فرهنگ و جامعه و تلا ش های خارجی برای امداد رسانی و تعهدات بومی برای بازسازی، صحبت شده است.روش: روش مطالعه به صورت روش تاریخى موضوع معین که در گذشته در یک مقطع زمانى رخ داده، بررسى شده است. محقق مى کوشد ، از طریقگرد آورى اطلاعات (اسناد و مد ارک) مربوط به موضوع تاریخى و بررسى صحت و سقم آن اطلاعات و نیز تجزیه و تحلیل آنها به کشف حقایق مربوطبه موضوع دست پیدا کند. در این تحقیق ازمنابع اطلاعات اولیه و ثانویه استفا ده شد ه است.یافته و نتیجه گیری: با بررسی پوشش بحران های گذشته، آنچه را که برای رسانه های جریان غالب در آمریکا مهم بود ه است را می توان این گونه بیانکرد که : اغلب خروجی های رسانه های جریان غالب آمریکا، بحران ها و سوانح بین المللی را با نگاهی کل نگر در نظر نمی گیرند . در این رسانه ها، بحران ها، بحران نیستند ؛ بلکه نوعی کالای مجازی برای فروش به مخاطبانی دم د می مزاج هستند که از میان فهرست انتخاب بلند بالایی تصمیم می گیرند که چه خبری را از بلایای حز نانگیز گرفته تا جدایی افراد مشهور به مصرف برسانند. د ر اغلب موارد ، ویژگی های بحران را حسابد اران رسانه ها با اولویت ها و انتظارات خاص، ارزیابی می کنند ؛ و معمولاً اولویت های رسانه ها با اولویت های مقامات دولتی، خطمشی گذاران، سازمان های غیر دولتی، مد یران بیمه یا حتی جمع کنند گان اخبار، بسیار متفاوت است. در حالی که امداد گران به بحران ها نگاه می کنند و آن ها را بحران می بینند رسانه ها به بحران ها، نگاه می کنند اما آنها را اخباری می بینند که برای اغلب آن ها، حکم کالا را دارند . با این طرز تلقی، فهم این که چرا مؤسسات رسانه ای فاقد هر گونه غریزه ذاتی کاری حتی برای پوشش فجایع بزرگ، گذشته از بلایای ابتدایی هستند امکان پذیر خواهد بود. اکثر رسانه های جریان غالب پیش از توجه به«اهمیت» بحران در جست و جوی «فرصت» هستند .

کلیدواژه ها

درد د یگران، رسانه، بلایای طبیعی، سوانح بین المللی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.