استحصال طلا و نقره در ایران باستان

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: نخستین همایش فناوریهای بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: DOMESTICTECH01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3756
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ارژنگ مانی

مهندس مواد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

ایرج گودرزنیا

پروفسور ، عضو هیئت علمی دانشکده ی مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف

غلامحسین دانشی

چکیده

در این مقاله ، ابتدا سعی شده است تا با بررسی برخی آثار باستانی نجد ایران و با استناد بر مراجع معتبر، تسلط ایرانیان قدیم بر استحصال و بکارگیری دو فلز طلا و نقره ثابت گرد د . برخی اسناد مورد استفاده در این میان عبارتند ازعکس های مربوط به لوح ها و دستبند های طلایی یافت شده در تخت جمشید. سپس شیوه های خالص سازی این دو فلز در ایران قدیم ذکر شده است . در این قسمت متونی که در برخی کتب آموزش مهندسی ایران قدیم در باب خالص سازی طلا و نقره یافت شدند، بطور مستقیم منعکس گشته اند. بخش نهایی شامل نظری اجمالی بر شیوه ی امروزی استحصال و بکار گیری طلا در کارگاه های سنتی می باشد که با دقت لازم میتوان دریافت که شباهت بسیاری به روش های مورد استفاده در ایران باستان دارد.

کلیدواژه ها

طلا – نقره – زر – سیم – تاریخ متالورژی - ایران باستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.