بررسی تطبیقی IF و SJR مجلات کتابداری و اطلاع رسانی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دو فصلنامه علم سنجی کاسپین، دوره: 2، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_CJS-2-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 780
نویسندگان
گروه کتابداری واطلاع رسانی پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده
سابقه و هدف: گزارش استنادی مجلات (JCR) یکی از قدیمیترین و مهمترین پایگاه ارزیابی مجلات است .مطالعه حاضر با هدف تعیین مقادیر ضریب تأثیر مجلات علم اطلاعات و دانش شناسی، رتبهبندی شده در پایگاهJournal Citation Reports (JCR) در مقایسه با شاخص SJR در پایگاه رتبهبندی SCImago در بازه زمانی سه ساله ۲۱۰۲ تا ۲۱۰۲ انجام شده است.مواد و روشها: مطالعه مقطعی حاضر از نوع تطبیقی بوده و با استفاده از روش علم سنجی انجام گرفته است. برایجمع آوری اطلاعات از دو ابزار تحلیلی پایگاه استنادی Thomson Reuters و Scopus استفاده شده است. جامعه مورد پژوهش را 83 مجله با موضوع کتابداری و اطلاع رسانی تشکیل میدهند. یافتهها: رابطه مثبت و معنیداری بین مقادیر Impact factor (IF) و SCImago Journal Rank (SJR) مجلات حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی نمایه شده در پایگاههای استنادی Thomson Reuters و Scopus وجود دارد و همچنین رابطه مثبت و معنیداری بین رتبه مجلات علم اطلاعات و دانش شناسی در نظام رتبهبندیSCImago و JCR ۱/ وجود دارد ) ۱0 p< .) نتیجهگیری: ضرورت دارد که پژوهشگران علم اطلاعات و دانش شناسی برای انتخاب مجلات مناسب از هر دو نظام رتبهبندی SCImago و SJR استفاده کنند.کلیدواژه ها
رتبه بندی مجلات، ضریب تاثیر مجلات، کتابداری و اطلاع رسانی، گزارش استنادی مجلات، SCImago ، SJRمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.