محافظه کاری حسابداری، رشد و رفتار گزارشگری مدیریت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی اقتصاد،مدیریت،حسابداری با رویکرد ارزش آفرینی
  • کد COI اختصاصی: MAVC03_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید شهابی نژاد

کارشناس ارشد حسابداری – دانشگاه آزاد واحد کرمان

مهدی بهار مقدم

دانشیار حسابداری دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

معیار عدم تقارن زمانی سود بر این مفهوم دلالت دارد که محافظه کاری به عنوان تمایل حسابداران جهت نیاز به درجه بالاتری از تائید پذیری برای شناسایی اخبار خوب در سود نسبت به اخبار بد است. باسو، ۱۹۹۷ عدم تقارن زمانی سود را به عنوان معیار محافظه کاری مطرح نمود.این تحقیق به بررسی رابطه محافظه کاری حسابداری، رشد و رفتار گزارشگری مدیریت می پردازد. ابتدا مدل باسو برای ۸۴ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران برای دوره ۱۰ ساله از ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۸با استفاده از روش پانل مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که محافظه کاری در شرکتهای ایرانی قابل مشاهده است. در ادامه رابطه محافظه کاری با رشد شرکتها مورد بررسی قرار گرفت و انتظار بر این بود که شرکتهایی که دارای رشد بالاتری هستند دارای محافظه کاری کمتری باشند اما نتایج تحقیق فرضیه را تائید نکرد. برای فرضیه دوم نتایج نشان داد که فرضیه تحقیق تائید می شود و نتایج حاکی از آن است که شرکتهای با اقلام تعهدی بیشتر)نمادی از رفتار گزارشگری تهاجمی( دارای محافظه کاری کمتری است.

کلیدواژه ها

مدل باسو، محافظه کاری، رفتار گزارشگری، رفتار تهاجمی، رفتار تدافعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.