بررسی امکان فرآوری باطله های فلوتاسیون کارخانه زغالشویی البرز مرکزی با استفاده از هیدروسیکلون

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی معدن، فلزات و مواد
  • کد COI اختصاصی: MINMETALCONF01_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 912
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطاالله بهرامی

استادیار گروه مهندسی معدن، دانشگاه ارومیه

علی محمودزاده

دانشجوی کارشناسی مهندسی معدن، دانشگاه ارومیه

مهدی موتاب

کارشناس آزمایشگاه کانه آرایی، دانشگاه ارومیه

میرصالح میرمحمدی

استادیار گروه مهندسی معدن، دانشگاه تهران

چکیده

بازیافت باطله ها در صنعت فرآوری زغال سنگ، به دلیل حجم انبوه و درصد قابل توجه ماده ی معدنی با ارزش در آنها، اهمیت فراوانیدارد که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. این رویکرد علاوه بر اهمیت اقتصادی، نقش مهمی در کاهش اثرات منفی زیستمحیطی باطله ها ایفا می کند. کارخانه ی زغالشویی انجیرتنگه یکی از کارخانه های زغالشویی فعال در ایران است که با استفاده از سهروش سنگجوری، ثقلی و فلوتاسیون اقدام به تولید زغال کک شو می کند. باطله های حاصل از فرآیند فلوتاسیون این کارخانه دارایدرصد خاکستر 36 و توزیع ابعادی غیریکنواخت هستند، به طوریکه 25 درصد از این مواد، زیر 45 میکرون بوده و دارای خاکستر بالای52 درصد هستند. برای جدایش باطله های ریز موجود در نمونه، از مدار هیدروسیکلون (شامل 5 سری هیدروسیکلون) استفاده شد کهدر دو مرحله، ذرات ریز، از سرریز هیدروسیکلون به عنوان باطله خارج، و تهریز آن به عنوان کنسانتره و محصول قابل ارائه به دست آمد.سپس آزمایش فلوتاسیون کنترلی جهت ارزیابی کارایی روش، انجام گردید. نتایج بهدست آمده، نشانگر آن است که مدار فرآوری ارائهشده با کمترین هزینه و بدون هیچگونه اثرات مخرب زیست محیطی، بازیابی بیش از 80 درصد دارد و محصولی با درصد خاکستر کمتراز 16 و ارزش حرارتی بالای 7500 کیلوکالری بر کیلوگرم به دست می دهد. با اجرای این روش، 36 هزار تن زغال قابل استفاده، واردسیستم سوخت کشور می شود. برای افزایش کارایی اقتصادی این سیستم و کاهش میزان باطله تولیدی، باطله خروجی از سرریز مدارهیدروسیکلون، به عنوان ماده اولیه برای صنایع آجرسازی استفاده شد.

کلیدواژه ها

بازفرآوری، زغالشویی، انجیر تنگه، هیدروسیکلون، باطله فلوتاسیون، زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.