بررسی تأثیر شرایط محیطی تشکیل فسفات بر فراوانی برخی فرامینیفرهای پلانکتونیک افق فسفاته سازند پابده در کوه لار، جنوب غرب ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی معدن، فلزات و مواد
  • کد COI اختصاصی: MINMETALCONF01_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 650
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام شریعتی

استادیار، گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری

آرمین سلسانی

دانشجوی دکترا چینه و فسیل شناسی، گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران

چکیده

در پهنه رسوبی ساختاری زاگرس در جنوب غربی ایران سازند پابده از جمله سازندهایی ست که گسترش قابل توجهیدر این حوضه دارد. دو ویژگی مهم این سازند را به لحاظ اقتصادی حائز اهمیت جلوه می نماید که یکی سنگ منشأهیدروکربورهای الیگوسن- میوسن و دیگری وجود افق های فسفات دار با ذخیره بالاست. مطالعات چینه شناسی در سازند پابده نشان می دهد که 3 افق فسفات دار در این سازند دیده می شود. جایگاه چینه شناسی و محتوای فسیلیاین افقها نشان می دهد که سن آن متعلق به ائوسن میانی (Bartonian) می باشد. جانشینی تخلخل های اولیه خردههای اسکلتی و پوسته های فرامینیفری توسط فسفات (Infilling of interparticle porosity) و نیز بافت از نوعگسترش حاشیه ای فسفات (Rim Envelope) در اطراف فسیل ها و ذرات غیر اسکلتی نشاندهنده تشکیل سیمانفسفاته همزمان با رسوب گذاری می باشد. به همین دلیل با در نظر گرفتن ژنز اولیه فسفات در کوه لار، تعداد 23نمونه آنالیز شیمیایی انجام شد تا عیار فسفات در هر لایه مشخص گردد. همچنین درصد فرامینیفرهای پلانکتونیک وبنتیک به روش نیمه کمی (Semi Quantitative) مورد شمارش قرار گرفت. بررسی فرامینیفرا نشان داد که درصدفراوانی فرم های (Globigerinathekids) با افزایش میزان عیار فسفات در لایه ها، افزایش می یابد و می توان اظهارداشت که میان غنای فرم های (Globigerinathekids) و عیار فسفات ارتباط مستقیم بوده و می توان از این موردبه عنوان یک شاخص اصلی در تعیین افق اقتصادی (Minable) استفاده نمود.

کلیدواژه ها

فرامینیفرای پلانکتونیک، فسفات، کوه لار، جنوب ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.