بررسی رابطه بین رفتار منطقی و روشهای کنار آمدن با رضایت زناشویی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی روانشناسی و خانواده
  • کد COI اختصاصی: PSFA01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیمین گلستانی

کارشناس ارشد روان شناسی عمومی

حشمت الله برجسته

کارشناس ارشد مشاوره

چکیده

هوش مفهومی است که از دیرباز آدمی به پژوهش وتفحص درمورد ابعاد ، تظاهرات، ویژگی ها وانواع آن علاقمند بوده است.دراین بین ، یکی ازابعاد هوش تحت عنوان «هوش معنوی» جزو عرصه هایی است که تحقیقات چندان منسجم ونظام مندی در جهت شناخت وتبیین ویژگی ها ومولفه های آن درحد واندازه سایر انواع هوش صورت نپذیرفته است . پژوهش حاضر بهبررسی رابطه بین رفتار منطقی و روشهای کنار آمدن با رضایت زناشویی می پردازد. باتوجه به موضوع، هدف، فرضیات و اطلاعاتمربوط به آن، روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی مورد استفاده قرار گرفته است. جامعه آماری این تحقیق کلیه زوجینمراجعه کننده به بخش مشاوره سازمان بهزیستی شهر کرمان در سه ماهه سوم سال 1391 بود. تعداد این جامعه در حدود 350زوج بود که از این تعداد 200 نفر دارای مدرک دیپلم و پایینتر بودند و 150 نفر از آنها در سالهای اولیه زندگی خود قرار داشتند.در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد، به این صورت که ابتدا لیست مراجعین در مدت سه ماهه سوم سال1391 تهیه و سپس با شماره گذاری آنها از بین شماره ها بطور تصادفی از طریق کامپیوتر اعضای نمونه انتخاب شدند که حجمنمونه با توجه به جدول مورگان برابر با 196 نفر بود. برای جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه چهار قسمتی استفاده شد. با توجه بهضریب رگرسیونی محاسبه شده، رفتار منطقی( 0.29 ) پیش بینی کننده مثبت رضایت زناشویی است و با افزایش آن رضایتزناشویی نیز افزایش پیدا می کند .رفتار منطقی ( 0.27 ) پیش بینی کننده مثبت حل تعارض است و با افزایش آن حل تعارض نیزافزایش پیدا می کند. رفتار منطقی( 0.27 ) پیش بینی کننده مثبت ارتباطات است و با افزایش آن ارتباطات زناشویی نیز افزایشپیدا می کند.همچنین انجام تحقیقاتی با همین موضوع با کنترل سایر متغیرهای تاثیرگذار و مرتبط با رضایت زناشویی و رفتارمنطقی پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

هوش معنوی . رفتار منطقی . هماهنگی و ناهماهنگی. ادراک انصاف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.