طراحی معماری نرم افزار با کاربست راهکار جنبه گرا: مطالعه موردی نرم افزار شهرداری نورشهر مازندران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی تحقیقات بین رشته ای در مهندسی کامپیوتر، برق، مکانیک و مکاترونیک
- کد COI اختصاصی: IRCEM01_226
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 913
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، نرم افزار، موسسه آموزش عالی دیلمان لاهیجان
استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه پیام نور رشت
استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر، نرم افزار، موسسه آموزش عالی دیلمان لاهیجان
چکیده
در دهه های اخیر عدم توجه صحیح به خواسته ها و نیازمندی های کاربران و یا تجزیه و تحلیل ناصحیح آنها منجر به شکست بسیاری از محصولات نرم افزاری شده است. طراحی معماری نرم افزار به شیوه ی چنبه گرا یکی از راهکارهای مؤثر در جهت مواجهه با این چالش است. در حال حاضر مفهوم جنبه ی نرم افزاری در بخش تجزیه و تحلیل و طراحی معماری نقش پررنگ تری دارد. متاسفانه مدل سازی نرم افزار و نمایش دغدغه های متقاطع در مراحل پایانی توسعه نرم افزار منجر به بروز پیچیدگی و پراکندگی کدهای برنامه می شود. از این رو پژوهشگران تکنیک های مدل سازی را با هدف مدل سازی جنبه در مراحل اولیه توسعه نرم افزار پیشنهاد کردند. روش توسعه نرم افزار به شیوه ی جنبه گرا راهی برای پیمانه بندی برنامه و جداسازی دغدغه ها از ابتدا تا زمان انتشار نرم افزار است. در این مقاله پیمانه بندی جنبه ها در معماری نرم افزار با روش AOGA انجام گرفته است. در تجزیه، تحلیل و طراحی معماری، مفاهیم توصیف معماری جنبه گرا شرح داده شده است. رویکرد این مدل با زبان مدل سازی UML انجام شده است و حوزه مسئله نرم افزار شهرداری است که شامل چهاربخش فنی و عمرانی، اصناف، ساختمانی و بخش نوسازی است. طراحی نرم افزار با روش فوق الذکر منجر به شناخت بهتر نیازمندی ها، جنبه های نرم افزاری و جداسازی دغدغه های متقاطع شده است.کلیدواژه ها
پیمانه بندی نرم افزار، جنبه های نرم افزاری، دغدغه های متقاطع، معماری جنبه گرامقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.