مروری بر DNA Computing و کاربردهای آن در حل مسائل پیچیده و حل مشکل آدلمن در استفاده از DNA با روش های آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی تحقیقات بین رشته ای در مهندسی کامپیوتر، برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: IRCEM01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 906
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی امیدی

دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز

محسن علیپور

دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز

چکیده

در این مقاله به موضوع استفاده نسل جدید از کامپیوترها اشاره خواهد شد که به جای پردازشگرهای سیلیکونی از پردازشگرهایی از نوع DNA که ساختارشان همان ساختار DNA های موجود در بدن موجودات زنده می باشد خواهیم پرداخت. لذا بدین منظور باید بتوان در آزمایشگاه این رشته های DNA را تولید و طبق خواسته ی مسئله این رشته ها را با اطلاعات ورودی مورد نیاز بارگذاری کرد و سپس نتیجه را از رشته ی DNA به یک مدل قابل فهم و مشاهده برای انسان تبدیل کرد که این پروسه خود نیاز به کار با دستگاه های مرتبط با رشته بیولوژی دارد. و بر طبق آزمایشات انجام شده استفاده از این رشته های DNA علاوه بر سرعت بسیار بالا در محاسبه که اصلاً قابل مقایسه با یک پردازشگر سیلیکونی برای حل مسائل مشکل و زمانبر نیست، همچنین نتیجه برگشتی از این نوع پردازشگرها هم همیشه درست می باشد که در طول این مقاله به یک نمونه ساده و اجرا شده در این زمینه اشاره و توضیحات کامل ارائه خواهد شد. ولی در مقابل معایب و محدودیت هایی هم در استفاده از این نوع پردازشگرها وجود دارد که در این مقاله به تفصیل توضیح داده خواهد شد.

کلیدواژه ها

پردازشگرهای سیلیکونی، DNA, DNA Computing, Silicon chips, Hamilton path

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.