بررسی تاثیرریزگردها بر پدیده خشکیدگی جنگل های بلوط حوزه زاگرس استان خوزستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی گرد و غبار
  • کد COI اختصاصی: TICD01_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1026
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا عطار روشن

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، گروه محیط زیست، اهواز،

امیر حسین رجایی

کارشناس ارشد خاکشناسی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان، اهواز، ایران

نگین بزرگمهر

کارشناس ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان، اهواز، ایران.

چکیده

در تحقیق حاضر، از روش مطالعه و انجام آنالیزهای آماری برای پایش و ارزیابی تعداد روزهای آلوده در مبحث ریزگردها و تاثیر بر میزان دید افقی در جنگلهای بلوط منطقه زاگرس استان خوزستان در یک دوره هفت ساله (2012-2006) پرداخته شد. به منظور بررسی بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از ایستگاه های هواشناسی مورد نظر در شهرستان های درگیر با پدیده خشکیدگی بلوط تجزیه و تحلیل بر اساس تعداد روزهای آلوده و تعداد روزهای آلوده با دید کمتر از 2000 متر که بیانگر آلودگی شدید است انجام گردید. نتایج نشان دادند در استان خوزستان و در ایستگاه های مورد مطالعه بیشترین پدیده گرد و غبار در اواخر فصل بهار تا اواسط تابستان حادث می شود و از این حیث بیشترین روزهای آلوده با پدیده گرد و غبار در ماه های خرداد و تیر تعیین گردید. همچنین نتایج نشان داد بیشترین شدت آلودگی هم عموماً در تیر و خرداد ماه دیده شد. در بین ایستگاه های مورد بررسی بیشترین روزهای آلوده در ایستگاه دزفول و بیشترین شدت آلودگی هم در این شهرستان دیده شد. همچنین در سالهای 1388 و1391 هم نقاط اوج آلودگی در استان بودند که البته افزایش شدت آلودگی در شهرستان دزفول حداکثر بود. میتوان اذعان داشت بروز پدیده گرد و غبار می تواند با رسوب روی برگ درختان بلوط موجب مسدود کردن روزنه های هوایی سطح برگ شده و تنفس درخت را دچار مشکل کند که این پدیده با همراه شدن خشکسالی و کمبود بارش در منطقه می تواند استرس و فشار وارد شده به درخت را چندین برابر افزایش دهد.

کلیدواژه ها

استان خوزستان، جنگل های زاگرس، خشکیدگی بلوط، ریزگرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.