بررسی کیفیت هوای شهر اهواز از نظر آلاینده ی دی اکسیدگوگرد و گرد و غبار براساس استاندارد کیفیت هوای محیط و مطالعه ی همبستگی احتمالی این دو آلاینده

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 648

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TICD01_012

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

چکیده مقاله:

یکی از آلایندههای هوا به شمار میرود که در اثر احتراق و مصرف سوختهای فسیلی ایجاد میشود. استنشاق SO2 راه های تنفسی را ملتهب میکند. PM10 ذرات ریز میکروسکپی وقطرات بسیار کوچک مایعات می باشند که به راحتی وارد ریه ها شده و موجب کاهش حجم آنها میشوند و مشکلات تنفسی ایجاد میکنند. در این پژوهش از داده های 4 ایستگاه در شهر اهواز استفاده شده است و میانگین غلظت روزانه و سالانه نیز برای این آلاینده ها بدست آمد. سپس از استاندارد NAAQS استفاده شد و شرایط کیفی آب و هوا براساس غلظت میانگین روزانه و سالانه مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که مقدار میانگین سالانه ی SO2 مناسب با استاندارد و میانگین روزانه ی آن به استثناء دو روز در اردیبهشت ماه و یک روز در مردادماه نیز مناسب، ولکن میانگین سالانه PM10 بسیار بیشتر از استاندارد و نیز میانگین روزانه ی آن به جز تعداد معدودی بیشتر از مقدار استاندارد بوده است. درانتها به منظور بررسی احتمال جذب دی اکسید گوگرد برروی ذرات گرد و غبار از آزمون احتمال همبستگی pearson استفاده گردید که نتیجه نشان داد، در سطح احتمالاتی 30% این دو متغیر به هم وابسته اند وجذب ذرات SO2 بر روی ذرات معلق اتفاق میافتد که سبب تشدید اثرات هر یک از این دو آلاینده هنگام تنفس بر سلامتی افراد و جانوران شده و ذرات معلق را به پدیدهای که میتواند در مجاورت رطوبت خورندگی ایجاد کند، تبدیل مینماید.

نویسندگان

فرهاد قادری

دکتری مهندسی عمران _ مهندسی محیط زیست، استادیار دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

پریا اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران _ مهندسی محیط زیست، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :