مشارکت مردمی راهکاری برای حل بحران آب (مطالعه موردی: شهربندرعباس)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: ICEASCONF02_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل فانی

دانشجوی دکتری رشته مدیریت بحران پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان

ایران غازی

استاد پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان

آرش ملکیان

دانشیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

مسائل مربوط به بحران و مدیریت آب از دیدگاه سازمان ملل متحد پس از مشکل جمعیت به عنوان دومین مسئله اصلی جهان شناخته شده است. در دهههای اخیر در کشورهای در حال توسعه به توسعه منابع آبی توجه زیادی مبذول گردیده ولی مشارکت بهرهبرداران و مصرف کنندگان در امر مدیریت منابع آب کمتر مدنظر قرار گرفته است . به همینمنظور هدف ازتحقیق حاضر دریافت نظرها، باورها و عقاید شهروندان بندرعباسی بمنظور افزایش مشارکت آنها در مدیریت صحیح آب جهت کاهش میزان خطرات احتمالی ناشی از بحران آب میباشد. به منظور دستیابی به هدف مورد نظر پرسشنامهای با نظر اساتید وصاحبنظران بخش آب تهیه گردید. نتایح حاصل از تحقیق نشان داد از دید مردم شهر بندرعباس در حد زیاد تا خیلی زیاد بامشکل آب مواجه است و دلیل اصلی بروز این مشکل را افزایش جمعیت و شهرنشینی میدانند. بیشترین مصرف آب را به گروه مصارف خانگی و بیشترین بخش در مصاف خانگی را به حمام اختصاص دادند. همچنین حمام و شستشوی خانه و ماشین را بیشترین اسراف دهنده آب میدانند. زنان خانهدار را نیز موثرترین افراد در امر صرفهجویی میدانند. همچین مهمترین مشکلی که در آینده ممکن است با آن مواجه گردند را قطع و جیره بندی معرفی کردند و از نظر آنها حفر چاههای غیرمجاز رفتارغیراخلاقی و ناشایستی است، تلویزیون را بهترین وسیله جهت آگاهیسازی و بالا بردن مشارکت مردمی میدانند. در نهایت باتوجه به نتایج تحقیق میتوان بیان داشت گسترش و تحکیم زمینه مشارکت آگاهانه مردم بویژه در بهرهبرداری و مصرف آب،یگانه تضمین بلندمدت برای دستیابی به یک مدیریت صحیح و اصولی میباشد

کلیدواژه ها

آب، شهروندان، مشارکت مردمی، آگاهیسازی، مصارف خانگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.