تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی خرابی پیش رونده منحنی های شکست قاب های فولادی تحت اثر زلزله های حوزه نزدیک گسل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: ICEASCONF02_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان برادران جعفری

کارشناس ارشد مهندسی عمران گرایش زلزله دانشگاه علم و صنعت ایران

علیرضا صفری تربزق

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

چکیده

تخریب پیش رونده یک اتفاق با احتمال وقوع کم می باشد و برای وقوع آن احتیاج به بارگذاری غیرعادی رای شروع تخریب اولیه در یک سازه همراه با کمبود پیوستگی و شکل پذیری کافی برای مقاومت در برابر گسترش تخریب می باشد. ولی زمانی که تخریب اتفاق می افتد می تواند منجر به تلفات انسانی زیادی شود در این پژوهش سعی خواهیم کرد آسیب پذیری لرزهای یکی از تیپهای ساختمانی رایج در سطح کشور، یعنی سازههای فولادی دارای سیستم قاب خمشی متوسط با تعداد طبقات ۶ را بررسی کنیم و برای این سازهها منحنی شکنندگی تولید خواهیم کرد. هدف از این مطالعه، تعیین منحنی شکنندگی آسیب پذیری لرزهای سیستم ساختمانی قاب خم شی متوسط فولادی طراحی شده بر اساس آیین نامه ی طراحی - 7 ASCE 2012 IBC/10 بر روی خاک نوع D در منطقه ای با خطر لرزهای زیاد می باشد. مدلهای مورد نظر، ساختمان ۶ طبقه ی قاب خمشی متوسط فولادی با دو حالت، یکی با اجرای صحیح اتصالات و دیگری دارای ۱۰٪ خطا در اتصالات میباشند. مدلسازی این ساختمانها با در نظر گرفتن ۱۰ نوع زلزله ی حوزه ی نزدیک در نرم افزار OpenSeeS انجام شده و تحلیل تاریخچهای زمانی غیرخطی افزایشی برروی مدل ها انجام گرفته است برای رسیدن به اهداف این مقاله، مدل ها بصورت سه بعدی در نرمافزار ODellSeeS مدلسازی شده و تحت اثر ۱۰ رکورد زلزله که هر یک از این رکوردها از مقدار g ۱. ۰ تا g ۳.۵ مقیاسی شدهاند، تحت تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی قرار میگیرند. سپس مقادیر نیاز وظرفیت در مؤلفه های سازه مقایسه و مؤلفه DIIIT در ارائه شکنندگی در تعیین آسیب پذیری بررسی خواهد شد و سپس با اعمال تکنیکهای آماری لازم بر روی داده ها، منحنیهای شکنندگی برای هریک از مدل ها تولید خواهد شد. نتایج بدست آمده از مقایسه ی دو ساختمان با دو منحنی شکست متفاوت برای سطح سرویس CP، ٪۹/۵۲ بیشتر از ساختمانی که به طور صحیح مدل شده، می باشند.

کلیدواژه ها

تاریخ چه زمانی غیرخطی ، خرابی پیش رونده ، منحنی هاو شکست ، قاب های فولادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.