طراحی و بهینه سازی دی مالتی پلکسر طول موجی دو باندی بلور فوتونی با استفاده از نقص نقطه ای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON04_348
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

توحید آذرفر

گروه مهندسی اپتیک و لیزر، واحد بناب، کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی ، بناب، ایران

امیر خدامحمدی

گروه مهندسی اپتیک و لیزر، واحد بناب، استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایران

چکیده

در این مقاله دی مالتی پلکسر طول موجی دو باندی بلور فوتونی جهت جدا سازی دوطول موج مخابراتی 1/31,1/55میکرومتر طراحی شده که جهت دستیابی به چنین دی مالتی پلکسری، ساختار بلور فوتونی با آرایش مربعی از میله های سیلیکونی دایروی در زمینه هوا که برروی زیر لایه ی سیلیکا( SiO2 ( قرار گرفته، ایجاد کرده ایم. الگوی ساختاری دی مالتی پلکسر طول موجی دو بانده ی مد نظراین مقاله T شکل بوده و دارای سه بخش موجبر ورودی ، موجبر بازوی اول و موجبر بازوی دوم می باشد. موجبر ورودی از طریق حذف میله های ردیف مرکزی ، مدهای ورودی را انتقال داده و بازوهای الگوی T شکل به عنوان موجبرهای دوم و سوم از طریق تغییر اندازه ی میله های در هر بازو، سبب می شوند سیگنالهای با طول موج 1/31میکرومتر در یک شاخه و با طول موج1/55میکرومتردر شاخه دیگرجدا شده و انتشار یابند. برای بهینه سازی میزان تراگسیل و سایر مشخصات دی مالتی پلکسر پیشنهادی از نقص نقطه ای استفاده شده است. برای انجام شبیه سازیها و طراحی ساختار پیشنهادی، از روش بسط موج تخت) PWE ( برای محاسبه ساختار باند و مدهای هدایت و از روش تفاضل های متناهی در حوزه زمان) FDTD ( برای محاسبه میزان تراگسیل و نحوه انتشار جداسازی هر کدام از طول موجها استفاده شده است.. نهایتاً با انتخاب شرایط بهینه مکانی و شعاع نقص نقطه ای ، میزان تراگسیل از هر بازو برای دو طول موج مفروض، افزایش پیدا کرده است

کلیدواژه ها

بلورفوتونی،گاف باند فوتونی، موجبر بلور فوتونی، دی مالتی پلکسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.