امنیت در محاسبات ابری و ارائه راه حل های موثر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON04_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1281
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیاوش ستاری

دانشکده مهندسی کامپیوتر،دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان، لارستان، ایران

چکیده

محاسبات ابری به عنوان یک پدیده نوظهور در دنیای فناوری اطلاعات مورد ملاحظه قرار گرفته است. نسل قبلی محاسبات یعنی محاسبات مشبک یک زیربنای سخت افزاری و نرم افزاری می باشد که دسترسی قابل اعتماد، پایدار، فراگیر و ارزان را به توانایی های محاسباتی دیگران فراهم می کند. در حوزه فناوری اطلاعات رایانش ابری و استفاده از Cloud میتواند این امکان را برای کاربران فراهم سازد که از پیشرفته ترین تکنولوژی های سخت افزاری و نرم افزاری استفاده کنند بدون اینکه نیاز به تهیه و خرید آنها داشته باشند. امروزه سه مدل اصلی برای سرویس های رایانش ابری وجود دارد که عبارتند از: نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS)، پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS) زیرساخت به عنوان سرویس (PaaS) . همچنین مدل های توسعه سیستم رایانش ابری بر اساس نحوه تصاحب زیرساخت، به چهار مدل اصلی تقسیم می شوند که هر یک از آن ها بر اساس شایستگی( قابلیت یا توانایی )و عدم شایستگی تعیین می شوند که عبارتند از:ابر عمومی، ابر خصوصی، ابر گروهی و ابر آمیخته. نگرانی در مورد امنیت داده ها، اصلی ترین عامل محدودیت توسعه محاسبات ابری می باشد. امنیت داده ها، عمل محافظت داده ها از انحراف ودستیابی غیرمجاز است. برقراری امنیت داده ها در سطح قابل قبولی، نیازمند توجه به اصول امنیت داده ها می باشد. مهمترین این اصول محرمانگی و تمامیت است. محرمانگی حفاظت از افشای اطلاعات به سیستم ها و اشخاص غیرمجاز و تمامیت تضمین اعتبار و درستی اطلاعات است. در این مقاله سعی بر آن است که برخی از روش های امنیت داده را بیان و بررسی میشود.

کلیدواژه ها

رایانش ابری،محاسبات مشبک، امنیت داده ها ،انواع سرویس های رایانش ابری، انواع مدلهای رایانش ابری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.