طراحی و تحلیل المان محدود تمرکزدهنده در فرآیند پرس به کمک آلتراسونیکدر کانال های هم مقطع زاویه دار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON04_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کی منش

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی گلپایگان، گلپایگان، ایران

سید حامد رضوی

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی گلپایگان، گلپایگان، ایران

حسین رفیع زاده

دانشجوی دکتری، گروه بیومکانیک، دانشکده مهندسی پزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

عقیل کی منش

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

چکیده

ارتعاشات آلتراسونیک در کاربردهای مختلف اعم از دستگاه های پزشکی، حسگرهای فراصوت، گیرنده های مورد استفاده در مهندسی و صنعت مورد استفاده قرار گرفته است. در تمامی کاربردها، رفتار ارتعاشات آلتراسونیک تحت تأثیر جنس، شکل، اندازه و میرایی اجزاء هستند. با توجه به اینکه مواد فلزی میرایی کمتری نسبت به مواد غیرفلزی(سرامیک و یا پلیمر) دارند ممکن است این میرایی کم بر عملکرد فرآیند و دستگاه تأثیر داشته باشد. در این مقاله روشی جدید بر اساس تحلیل المان محدود به کار گرفته شده است. مشخصات طراحی جدید، یک روش هینه سازی برای به دست آوردن حداکثر بزرگنمایی برای قطعات با هندسه های مختلف در فرکانس تشدید ۰۲ کیلوهرتز میباشد. بر اساس تجزیه و تحلیل هارمونیک به بررسی رفتار ارتعاشی تمرکزدهنده های مرجع با استفاده از نرم افزار ABAQUS پرداخته شد. همچنین یک تمرکزدهنده مناسب جهت استفاده در فرآیند ECAP به همراه ارتعاشات آلتراسونیک پیشنهاد شد. عملکرد فرایند ECAP مربوط به توانایی طراحی تمرکزدهنده ارتعاشی برای ساده شدن افزایش ارتعاشات ابزار و کاهش تنش میباشد که اجازه میدهد تأثیر ارتعاشات بهبود یابد. از طرفی با انجام تحلیل هارمونیک، به تحریک اجباری تمرکزدهنده پیشنهاد شده در فرکانس رزونانس پرداخته شد و همچنین بزرگنمایی و توزیع تنش در طول تمرکزدهنده به دست آمد که نتایج آن رضایت بخش بود.

کلیدواژه ها

آلتراسونیک، ارتعاشات، تحلیل المان محدود، کانالهای هم مقطع،ECAP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.