جانمایی بهینه ایستگاه های BTS موبایل جهت بهبود پارامترهای شبکه های سلولی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON04_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 921
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی جنتی عطایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی IT

سید محمد شهرآئینی

استادیار گروه برق، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه گلستان

چکیده

در این پژوهش سعی بر ایجاد یک منطقه جغرافیایی مشخص جهت نصب ایستگاه های BTS است که باید تعداد و نحوه جانمایی ایستگاههای BTS با توجه به میزان مشترکین و تقاضاهای آنان و کاهش میزان تداخل در آن منطقه تعیین شود. هدف اصلی در این پژوهش، ارایه و حل مدلی است که در آن بهپوشش بیشتر کاربران شبکه سلولی و کاهش تداخل در شبکه و در نتیجه کاهش هزینه های جانماییپرداخته خواهد شد. از جمله فرضیه های اساسی در این مدل، مشخص بودن محل های کاندید برای نصب ایستگاههای BTS تعداد مشترکین منطقه با توجه به تقاضای هر مشتری می باشد. در وهله اول تعداد مشتریان همراه با تقاضای آنان محاسبه و در مرحله دوم، میزان تداخل نویز و سیگنال در شبکه بی سیم به همراه با یکسری آیتم های دیگری که باعث ایجاد حوادث احتمالی در کیفیت سیگنال می گردد بررسی خواهد شد. فرض بر این است که محل های کاندید برای نصب ایستگاههای BTS در این منطقه از پیش تعیین شده و در منطقه کاری مشخصمی باشند. در این پژوهش به بررسی انواع الگوریتم های بهینه سازی از جمله کلونی مورچگان، جستجوی ممنوعه و ژنتیک پرداخته می شود و با توجه به تحقیقات پیشین درخصوص الگوریتم های مذکور، یکی از آنها را که بهترین کارایی در زمینه بهینه سازی مسائل جانمایی دارد انتخاب و مسئله مورد نظر با آن الگوریتم بهینه خواهد شد. در این مقاله سعی بر آن است که با توجه به پیشینه تحقیقات، از الگوریتم ژنتیک که یکی از روشهای فراابتکاری و بعنوان بهترین الگوریتم نسبت به دو الگوریتم یاد شده در زمینه حل مسائل بهینه سازی جانمایی می باشد استفاده شود. در انتهای کار با استفاده از نرم افزار متلب مدل ارائه شده شبیه سازی می گردد.

کلیدواژه ها

جانمایی BTS، الگوریتم ژنتیک SINR بهینه سازی GSM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.