توسعه سیستم های پیشنهاد دهنده مبتنی بر رابطه اعتماد برای ارائه خدمت به کاربران تازه وارد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON04_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده مریم ابراهیمی عسکری

گروه کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی ، دانشکده علوم و تحقیقات بوشهر

علی باقری نیا

گروه کامپیوتر ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

مرضیه دادور

گروه کامپیوتر ، گرایش هوش مصنوعی ، دانشکده علوم و تحقیقات بوشهر

چکیده

در سالهای اخیر با شکوفا شدن شبکه های اجتماعی و توجه به اهمیت تاثیر نظرات و ایده های افراد بر روی تصمیم گیری سایر افراد و کاربران، در مورد استفاده یا عدم استفاده از یک کالا، خدمت پا محصولی خاصی، صاحبان تجارت را را قب به استغاده از سیستم های پیشنهاد دهنده به جهت افزایش رضایت مندی و سود حاصله از ارائه کالا یا خدمت نموده است. سیستم پیشنهاد دهنده رویکردی است که برای مواجهه با مشکلات تاشی از حجم فراوان و رو به رشد اطلاعات ارائه شده است و به کاربر خود کمک می کند تا در میان حجم عظیم اطلاعات سریع تر به هدف خود تزدیک شوند.سیستم های پیشنهاددهنده مبتتی بر اعتماد، با بهره گیری از رابطه اعتماد میان کاربران، در جهت ارائه پیشنهادات متاسب به کاربران تازه وارد گامهای موثری برداشتهاند. در این تحقیق سعی شده است تا از تلغیقی و ترکیب روش های موجود در زمینه پالایشی گروهی و همچنین مدلهای مبتنی بر اعتماد و بررسی نقاط ضعف و قوت آنها مدلی نوین و توسعه یافته ارائه گردد که در آن نتایج از خطای کمتر و دقت بالاتری برخوردار بوده و با افزایش معیار پوششی بتوان به درصد بیشتری از کاربران پاسخ مناسب ارائه تمود. برای این منظور در میان انواع روشهای پالایشی گروهی، روش مبتتی بر آیتم و برای پیمایش شبکه اعتماد میان کاربران تیز از روش پیمایش تصادفی بهره گرفته شده است، همچتین با تغسیر و تعدیل نظرات کاربران و اتخاذ شیوهای مناسب جهت محاسبه مقدار دقیق اعتماد میان کاربران و تغییر در تحوه پیمایش شبکه اعتماد میان ایشان سعی در بهبود و کاهش خطاهای نتایج گردیده است. در تهایت، جهت ارزیابی و برآورد مدل ترکیبی ارائه شده، تتایج و آمارهای حاصل از اجرای مدل پیشنهادی بر روی مجموعه داده های Epinions و مقایسه آنها با نتایج مدل پایه Trust Walker به عنوان یکی از بهترین مدلهای ترکیبی ارائه شده در زمیته سیستم های پیشتهاد دهنده مبتنی بر اعتماد، ارائه میگردد.

کلیدواژه ها

شبکه های مبتنی بر اعتماد، سیستم های پیشنهاددهنده، پالایشی گروهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.