مدلسازی و پیش بینی سری زمانی آشوبگونه با استفاده از بازسازیفضای فاز و شبکه عصبی تاخیر زمانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON04_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 786
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عربسرخی میشابی

دانشجوی ارشد علوم کامپیوتر ، دانشکده پردیس ، دانشگاه علامه طباطبایی(ره)

محمدرضا اصغری اسکویی

استادیار گروه رایانه، دانشکده علوم ریاضی و رایانه ، دانشگاه علامه طباطبایی(ره)

چکیده

از آنجا که رفتارهای غیرخطی سیستم های پویا منجر به پیچیدگی و در نهایت بی نظمی می شود، تجزیه و تحلیل این سیستم ها با روشهای معمول و بدون توجه به خواص ذات سیستم اثربخش نبوده و ضرورت استفاده از روشهای مطلوبامی طلبد. در چند دههٔ گذشته تلاشهایی توسط محققان برای تجزیه و تحلیل این سیستمها با استفاده از بازسازی فاز صورت گرفته است. بازسازی فضای فاز سری زمانی بر اساس قضیه محاط تاکنز ، مبتنی بر انتخاب مناسب دو mailto:osk سیستمهابارو ضرورتاستقاد نوسطمحققا ز صورت گرقت ها نفس انتخاب مثال زمان تأخیر T و بعد محاط III (به عنوان حداقل بعد بازسازی برای توصیف سیستم های دینامیکی) می باشد. در ویعد محاط این پژوهش سعی شده تاثیر پارامترهای فضای فاز (زمان تأخیر و بعد محاط) بر مدلسازی و پیش بینی سری های آشوبی مکی گلاس با شرایط اولیه متفاوت، به عنوان معیاری معروف از سیستم های دینامیکی و غیر خطی با رفتار آشوبی، مورد مطالعه قرار گیرد. مدل (شبکه پیش بینی کننده) مورد استفاده در این پژوهش، شبکه عصبی تاخیر زمانی و آموزش آن به پس انتشار خطا با الگوریتم لونبرگ مارکوارت می باشد. به منظور داشتن معیاری برای مقایسه از جذر متوسط خطا، روش میانگین خطا، انحراف معیار خطا و ضریب همبستگی استفاده شده است. در نهایت بررسی و ارزیابی نتایج نشان دهنده تاثیر مقادیر بهینه پارامترهای بازسازی فضای فاز در افزایش دقت پیش بینی سری های آشوبی می باشد.

کلیدواژه ها

پیش بینی سری زمانی ، بازسازی فضای فاز، شبکه عصبی تاخیر زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.