طراحی و زیباسازی منظرشهری با تأکید بر رویکرد پیاده مداری(نمونه مورد مطالعه: خیابان عمرانی در محله زرگنده تهران)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و منظر شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS01_357
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 798
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز سادات حسینی

کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران.

محمد نقی زاده

استادیار طراحی شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران.

چکیده

در پژوهش حاضر به طراحی و زیباسازی منظرشهری محور عمرانی در محله زرگنده تهران و با تأکید بر رویکرد پیاده مداری پرداخته شده است. امروزه با گسترش شهرها و رونق گرفتن استفاده از اتومبیل، تغییرات بسیاری بر چهره و منظر شهرها به وجود آمده و به همین دلیل کمکم خاطرات و احساس تعلق مردم نسبت به محیط زندگیشان از بین رفته وتضعیف گشته است. منظرشهری به عنوان اصلیترین سطح تماس شهروندان با شهر است و از این رو بخش قابل توجهی از دانش، عواطف و رفتار محیطی شهروندان تحت تأثیر آن شکل میگیرد. به همین دلیل توجه به ارتقای کیفیات منظرشهری و زیباسازی محیط، با استفاده از بکارگیری راهبردهای کارآمد در کاهش اثرات مخرب غلبه اتومبیلها بر شهر و معابر شهری، از چالشهای اصلی پیشروی این پژوهش است. هدف اصلی از این پژوهش، شناخت مبانی، اصول ومعیارهای طراحی و زیباسازی محیط با تأکید بر رویکرد پیاده مداری و همچنین استفاده از این مبانی در راستای دستیابی به راهبردها و راهکارهای طراحی مطلوب در محور عمرانی و ساماندهی معضلات آن میباشد. بدین ترتیب ابتدادر بخش مقدمه، بیان مسئله و ضرورت توجه به اتخاذ رویکرد پیاده مداری در محیطهای شهری و به ویژه در محدوده مطالعاتی انجام شده است. پس از آن مبانی نظری و پیشینه رویکرد پیاده مداری به طور خلاصه ارائه شده و روش و متدولوژی پژوهش که از نوع کیفی و با روش توصیفی- تحلیلی است، شرح داده شده است. بعد از آن در بخش ادبیات موضوع، به ارائه مفاهیم کلیدواژههای اصلی پژوهش پرداخته شده و سپس نمونه موردی پژوهش و مسائل و معضلات آن مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش یافتههای پژوهش، جمعبندی کلی از مبانی نظری و تحلیل یکپارچه محدودهمطالعاتی بیان گشته و بدین ترتیب مدل تحلیلی چارچوب نظری مستخرج از بخشهای نظری ارائه شده است. در نهایت و در بخش نتیجهگیری، اهداف، راهبردها و راهکارهای طراحی پیشنهادی در محور مطالعات مطرح شده و طرح پیشنهادی نهایی برای این محور نیز در قالب تصاویر سه بعدی بیان گردیده است.

کلیدواژه ها

زیباییشناسی، زیبایی، پیاده مداری، پیادهراه، منظرشهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.