جایگاه معماری تالار شهر در ارتقاء روابط اجتماعی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و منظر شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS01_226
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 882
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام رجبی فر

استادیار گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، ایران

غزاله ارجمندیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری موسسه آموزش عالی ساریان، ایران

چکیده

با توسعهی شهرنشینی در کشورهای در حال توسعه، رشد سریع جمعیت و تمرکز فعالیتهای اقتصادی در شهرهای بزرگ،حرکت مردم از سمت روستاها به سمت شهرها و حاشیهی شهرها شده است. با افزایش جمعیت شهرها، فضاهای جمعی موجود پاسخ گوی نیاز فعلی شهروندان نمیباشد و این مسئله موجب انزوای شهروند در محیط شهری میشود. در چنین زمانی، شهروندان به جای تمایل به برقراری ارتباط با دیگران و ایجاد حرکتهای جمعی و گروهی، به حرکتهای فردی روی میآورند و جز پارهای از برخوردهای محدود، تمایلی بر ایجاد ارتباط با اطرافیان خود ندارند. ساخت یا توسعهی فضاهای اجتماعی در شهر، مردم را به حضور گستردهتر در اجتماع دعوت میکند و باعث دلبستگی بیشتر آنها به شهرشان میشود. تالار شهر به عنوان یک فضای عمومی شهری با عملکرد چند منظوره ای خود و ایجاد فضاهایی همچون فضای بحث وگفتمان، علاوه بر سهیم کردن مردم در تصمیمات شهری، با تلفیق فضاهای باز و بسته و ایجاد کاربریهای خودجوش،باعث تقویت و تشویق حس مشارکت و شرکت در گروههای اجتماعی میشود. در این مقاله سعی شده است که ابتدا به تعریف و بررسی اهمیت فضاهای شهری از دیدگاه نظریه پردازان پرداخته، سپس نقش این فضاها را در ایجاد تعاملات اجتماعی بررسی شود و با معرفی تالار شهر و عملکرد آن به عنوان یک فضای عمومی شهری و نمونه های مشابه آن در معماری سنتی ایران، نقش آن را در ارتقاء روابط اجتماعی شهری بررسی گردد وراهکارهایی در جهت تقویت آن بیان شود

کلیدواژه ها

فضاهای شهری، حیات شهری، تالار شهر ، حس مشارکت، تعاملات اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.