ارزیابی نقش الگوی انعطاف پذیری در چیدمان فضایی خانه های سنتی شهر کاشان نمونه مورد مطالعه: خانه ی طباطبایی های شهر کاشان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و منظر شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS01_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 701
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهیار کلیائی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه پیام نور تهران . ایران عضو انجمن برنامه ریزان شهری آمریکا

هدی سادات نخعی پور تذرج

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه پیام نور تهران. ایران

چکیده

در طول تاریخ پاسخگویی به شرایط متغیر و نیازهای جدید همواره ضرورتی جداییناپذیر از معماری بوده است. تطبیق معماری با تحولات محیطی و تغییرات عملکردی کاربران، هدف مطلوبی است که در دورانهای مختلف وجود داشته است. در واقع نیازبه سرپناه داشتن در همه ی ادوار ثابت بوده اما نیازهای دیگر انسان با توجه به تغییر در باورها و ارزشها و تغییرات ابعادزندگی و معیشت در طول زمان در حال تغییرند. الگوی انعطاف پذیری یکی از مفاهیم کلیدی در الفبای شکل گیری معماری مسکونی ایران است، در واقع انعطاف پذیری به ایده تطبیق پذیری، سازگاری و تغییر در طول زمان اشاره می کند. از آنجایی که یکی از ویژگی های شاخص معماری سنتی ایران به خصوص خانه طباطبایی های شهر کاشان انعطاف پذیری است، لذاپژوهش پیش رو با هدف شناخت و بررسی نقش الگوی انعطاف پذیری در خانه های سنتی ایرانی، با روشی توصیفی تحلیلی بااستناد به منابع کتابخانه ای به بررسی انعطاف پذیری در خانههای ایرانی پرداخته است. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد کهانعطاف پذیری در خانه های سنتی ایران بسته به نوع هدف مورد انتظار با مفاهیم از جمله انعطاف پذیری، تنوع پذیری، انطباق پذیری ، و تغییر پذیری قابل تحقق است. همچنین پژوهش در این زمینه نشان داد که فعالیتهای مر بوط به خانواده از جمله عوامل تاثیر گذار بر فضاهای خانه می باشند . در واقع این خواسته ها و نیاز های متغییر افراد ساکن در خانواده می باشد که نیاز به داشتن فضاهای انعطاف پذیر را امری واجب برای سکونتی مناسب و ایجاد شرایط آسایش ایجاد می کند.

کلیدواژه ها

خانه های سنتی ایرانی، انعطاف پذیری، چیدمان فضایی، تطبیق پذیری، تغییر پذیری، شهر کاشان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.