توسعه منحنی های شکنندگی لرزه ای برای ساختمانهای کوتاه مرتبه بتن آرمه دارای ضعف سازه ای تقویت شده با دیوارهای برشی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و منظر شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1389
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام جلیلیان

دانشجوی کارشناسی ارشد زلزله ، موسسه آموزش عالی پردیسان، مازندران،ایران

غلامرضا قدرتی امیری

استاد،دانشگاه علم و صنعت ایران،تهران،ایران -

علی ناصری

دانشجوی دکتری سازه، دانشگاه صنعتی بابل، مازندران، ایران

علی مجیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زلزله، دانشگاه آزاد تهران جنوب، تهران، ایران

چکیده

مشکلات اجرایی بخصوص مقاومت کم بتن ستونها در ساختمانهای با سیستم قاب خمشی بتن آرمه بسیار متداول می باشد. در اینصورت اضافه کردن دیوار برشی در ساختمان موجود دارای ضعف سازه ای یکی از ساده ترین روشهای مقاوم سازی می باشد. در این تحقیق با انجام تحلیل های دینامیکی غیرخطی و تشکیل منحنی های شکنندگی لرزه ای، به روش احتمالاتی میزان آسیب پذیری لرزه ای ساختمانهای کوتاه و متوسط وبلند دارای سیستم سازه ای قاب خمشی بتن آرمه متوسط که با اضافه شدن دیوارهای برشی بتن آرمه تقویت شده اند بررسی شده است. مقاومت کاهش یافته بتن بعنوان ضعف سازه ای در نظر گرفته شده سپس نمونه وضع موجود و مقاوم سازی شده از این ساختمان با ارتفاع ۳ طبقه به صورت سه بعدی در نرم افزار OPENSEES مدلسازی و تحت ۲۰ رکورد زلزله مختلف که هر کدام از 0.1g تا 1.5g مقیاسی شده اند، آنالیز دینامیکی فزاینده IDA انجام شده و منحنی های IDA آنها رسم شده است. درنهایت بکمک نرم افزار MATLAB و با مقایسه مقادیر دریفت نیاز و ظرفیت این مدلها مطابق آیین نامه HAZUS، احتمال شکست این سازه در سطوح آسیب مختلف در قالبمنحنی های شکنندگی لرزه ای بدست آمده است. نتایج این ارزیابی احتمالاتی آسیب پذیری لرزه ای نشان می دهند وجود دیوارهای برشی احتمال آسیب لرزه ای اینگونه از ساختمانها را کاهش داده اند. همچنین ضرایب تاثیر مقاوم سازی با دیوار برشی نسبت به سازه پیش از مقاوم سازی محاسبه گردیده است.

کلیدواژه ها

منحنی شکنندگی لرزه ای،دیوارهای برشی،ضعف سازه ای،مقاوم سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.