بررسی اثر اندر کنش خاک و سازه بر روی سازه هایی با میراگر جرمی تنظیم شده
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و منظر شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS01_097
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 926
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی رودهن
مدرس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی رودهن ،
مدرس مدعو دانشگاه آزاد اسلامی رودهن ،
چکیده
عموماً در تحلیل لرزه ای سازه ها و ساختمان های شهری، تکیه گاه سازه صلب در نظر گرفته شده و از اثر رفتار خاک زیرسازه چشم پوشی می شود. در حالی که در واقعیت خاکی که سازه روی آن بنا شده در هنگام وقوع زلزله تأثیر بسزایی دررفتار سازه دارد. با نرم تر شدن خاک و مرتفع شدن سازه فرکانس ارتعاشی خاک و سازه به یکدیگر نزدیک تر شده وباعث تشدید ارتعاش سازه می شود. این تعامل بین خاک و سازه هنگام وقوع زلزله اندرکنش خاک و سازه ) Soil Structure Interaction ( نامیده می شود. در طی سال های گذشته استفاده از سیستم های شکل پذیر یا میراگر هارشد شایانی داشته است. این سیستم ها باعث بهبود عملکرد لرزه ای در سازه می شوند. میراگر جرمی تنظیم شده(TMD) از انواع سیستم های کنترل غیر فعال بوده و با مستهلک کردن انرژی زلزله باعث بهبود عملکرد سازه می شود.لذا هدف از این مقاله بررسی اثر اندر کنش خاک و سازه بر روی عملکرد لرزه ای سازه و مقایسه این اثر با در نظر گرفتن میراگر جرمی تنظیم شده می باشد. مدل سازی در نرم افزار اجزای محدود آباکوس انجام شده و نتایج مدل سازی بایکدیگر مقایسه شده است. مشاهدات نشان می دهد که حرکت لرزه ای سازه با در نظر گرفتن اندرکنش افزایش می یابدکه این اثرات با وجود میراگر جرمی تنظیم شده کاهش یافته است.کلیدواژه ها
اندر کنش خاک و سازه ، میراگر جرمی تنظیم شده (TMD) ، سازه بلند ، تحلیل دینامیکی غیر خطیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.