بررسی علل آسیب پذیری سازهها و ساختمانهای فولادیبا انواع اتصالات فولادی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و منظر شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS01_093
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 792
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشکده مهندسی عمران و نقشهبرداری، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.
استادیار گروه سازه، دانشکده مهندسی عمران و نقشهبرداری، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.
چکیده
انتخاب نوع اتصال المانهای سازه فولادی بر اساس چهار معیار مقاومت، دوام زیاد، هزینه کم و زمان محدود برای ایجاد سازه میباشد. المانهای سازهای توسط اتصالات متنوعی نظیر اتصالات دایم،اتصالات نیمه موقت و اتصالات موقت کنار یکدیگر قرار گرفته و مونتاژ میشوند. اتصالات موقت و دایم در حیطه بهترین و ایده آلترین شیوههای اتصال محسوب شده و اتصالات نیمه موقت در مجموعه اتصالات نا کارامد و منسوخ شده محسوب میگردند. اتصالات دای م و موقت نیز اگرچه در زمره بهترین نحوه اتصالات محسوب میشوند اما به دلایل متعددی میتوانند باعث ایجاد یک مونتاژ ناکار آمد وهزینه بر به شمار آیند. مونتاژ قطعات فولادی با بهرهگیری از اتصالات موقت در صورت اجرای دقیق و صحیح از مطمئن ترین شیوههای اتصالات قطعات منظور میگردد اما سازه ایجاد شده چنانچه تحت بارگذاری نادرست و یا در کاربری غیرکاربری تعریف شده، پس از بهرهبرداری قرار گیرد میتواند باعث گسیختگی قطعات فولادی و تخری بسازه مورد نظر شود. اتصالات دایم نیز که توسط جوشکاری انجام میپذیرند میتوانند هم بس یار کارآمد باشند و هم عللی اصلی درتخریب سازه و ساختمانهای اسکلت فولادی باشند. جوشکاری در اتصالات اگرچه توسط افراد خبره و با مهارت صورت نگیرد و همچنین نظارت دقیقی بر موازین جوشکاری انجام نپذیرد میتواند سبب پیدایش عیوبی در جوشکاری شود کهمجموعههای زنجیر باری برای تخریب سازهها و ساختمانهای اسکلت فولادی فراهم آورد . در این مقاله، علل آسیب پذیری این قبیل سازهها در انواع اتصالات بررسیو پیشنهاداتی جهت رفع مشکلات آنها ارائه خواهد شد.کلیدواژه ها
اتصالات فولادی، شکست اتصالات، سازه، علل آسیب سازهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.