بررسی تاثیر افزایش قطر کابل بر رفتار قاب خمشی با بادبند کابلی واتصال RBS در تیرها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و منظر شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS01_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران ، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایران

مرتضی نقی پور

استاد دانشکده مهندسی عمران ، دانشگاه صنعتی نوشیروانی،بابل،ایران

سمیه محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه شمال، آمل، ایران،

چکیده

بادبند های کابلی با تکیه بر ویژگی های منحصر به فرد کابل های فولادی، در دو دهه اخیر مورد توجه قرار گرفته است.از طرف دیگر یکی از اتصالاتی که برای جلوگیری از شکست ترد اتصال تیر به ستون ، استفاده از اتصال RBS می باشدکه با کاهش مقاومت خمشی تیر، مفصل پلاستیک در تیر و با فاصله معینی از بر ستون تشکیل می شود. در این نوشتارامکان استفاده از بادبند کابلی برای کنترل تغییر مکان جانبی و افزایش مقاومت قاب های خمشی و همچنین تاثیرتضعیف مقطع بال تیر) RBS ( در بر اتصال برای جلوگیری از شکست ترد اتصال بررسی شده است. قاب های سه طبقه دارای سه دهانه با آرایش های متفاوت برای کابل و در دو قطر بررسی شده است. منحنی پوش آور، رفتار چرخه ای نیرو جابه جایی و مکانیزم خرابی قاب ها رفتار مدل ها بررسی شده است. نتایج حاصله، نشان داد افزایش قطرکابل بیشترین تاثیر را در سختی جانبی اولیه و کمترین تاثیر را در افزایش تغییر مکان جانبی داشته است و چرخه های هیسترسیس باریکتر خواهد شد. همچنین بکار گیری اتصال RBS سبب تمر کز تنش در ناحیه تضعیف بال تیر شده است، در نتیجه رفتار اتصال به رفتار شکل پذیر تبدیل می شود.

کلیدواژه ها

بادبند کابلی، اتصال RBS ، بارگذاری چرخه ای، مفصل پلاستیک، قطر کابل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.