مقایسه بین روشهای تحلیلی و عددی در تعیین خط فریاتیک در درون سدهای خاکی همگن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و منظر شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS01_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 656
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک خاک و پی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

فرزین سلماسی

دانشیار دانشگاه تبریز دانشکده مهندسی آب

چکیده

افزایش سریع جمعیت دردنیا و احتیاجات روزافزون بشر به فراورده های کشاورزی و دامی و نیاز جامعه به منابع انرژی موجب گردیده است که تاحدامکان ازهرقطرهآبی استفاده صحیح و بهره برداری کامل به عمل آید. ازجمله عوامل مهم در خرابی سدهای خاکی، نشت از بدنه و همچنین زیر سد است واز آنجا که خط نشت آزاد مرز تفکیک ناحیه اشباع از غیر اشباع است، تعیین دقیق موقعیت آن در مسائل پایداری سدهای خاکی اهمیت ویژه ای دارد. به طور کلی به منظور تعیین محل سطح آزاد نشت از روش های مختلف تحلیلی چون فرمول های تقریبی و تجربی ویا حل از طریق رسم شبکه جریان استفاده می شود. همچنین می توان از روش های مختلف عددی نظیر روش تفاضل های محدود، روش اجزای محدود و روش حجم محدود نیز در تعیین محل سطح آزاد نشت بهره گرفت. در این مقاله یک سد فرضی با زهکش افقیبر روی بستر غیر قابل نفوذ در نظر گرفته شد. با استفاده از روش تحلیلی کازنی ، با تغییر پارامترهای طول زهکش افقی و ارتفاع آب، بالاترین خط نشت ) خط فریاتیک( محاسبه و رسم گردید. سپس سد مذکور بوسیله نرم افزار Seep/W مدل سازی شده و خط فریاتیک رسم شد. نتایج تحقیق نشان داد که خطای روش عددی المان محدود نسبت به روش هایتحلیلی موجود جزیی و قابل صرفنظر کردن بوده و Seep/W نرم افزاری قدرتمند جهت شبیه سازی خط فریاتیک داخل سد خاکی می باشد

کلیدواژه ها

همگن، سدهای خاکی، خط نشت، خط فریاتیک،Seep/W

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.