عوامل کلیدی موفقیت در برنامه ریزی و کنترل پروژه ساخت تونل شهری؛مطالعه موردی : تونل صدر- نیایش تهران، ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و منظر شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 973
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدفتح الله ساجدی

دانشیارگروه مهندسی عمران-دانشکده فنی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز- اهواز- ایران

علی امینیان

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران-گرایش مهندسی و مدیریت ساخت- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز- اهواز- ایران

چکیده

امروزه بخش عمده سرمایه هر کشور، بخصوص کشورهای در حال توسعه به پروژه های عمرانی و زیربنایی آنها اختصاص دارد و بعنوان یکی از عوامل رشد و توسعه اقتصادی هر جامعه محسوب می شود. موفقیت در اجرای پروژههای عمرانی همچنین گسترش روز افزون جمعیت در شهر و وسایل نقلیه ناشی از آن به عنوان یک معضل توجه مدیران ارشد دولتی را در حیطه پروژه های شهری به خود معطوف داشته است. محدودیت ایجاد مسیر های سطحی جهت کاهش ترافیک در سطح شهر، لزوم بکارگیری روش های حمل و نقل درون شهری مانند تونل را ایجاب نموده است. از مهمترین عوامل انتخاب مسیر تونل های شهری، حجم و تمرکز ترافیک مناطق شهری است. تونل های شهری صرف نظر از کاهش مشکلات ترافیکی، یک فعالیت اقتصادی برای دولت ها در جهت کاهش مصرف سوخت هستند. ساخت این پروژه ها اغلب با مشکلات زیادی مانند تاخیرات پر هزینه، کاهش کیفیتو ایمنی در حین ساخت پروژه مواجه می شود و همین دلیل، یکی از مهمترین دغدغه های مدیران و دست اندرکاران است که بتوانند پروژه را طبق برنامه زمان بندی از پیش تعیین شده و با بودجه تخصیصی به پایان برسانند که در سال های اخیر تعامل پیوسته واحد برنامه ریزی و کنترل پروژه با مدیریت و کلیه کارکنان پروژه در تمامی پروژه های بزرگ به چشم می خورد. تاکنون تحقیقات کمی در خصوص ارزیابی عوامل کلیدی موفقیت برنامه ریزی و کنترل پروژه ساخت تونل های شهری انجام پذیرفته است، به این منظور در این تحقیق به شناسایی عوامل کلیدی موفقیت دربرنامه ریزی و کنترل پروژه ساخت تونل شهری )مطالعهموردی: تونل صدر نیایش تهران( پرداخته شده است. در این تحقیق با توزیع پرسشنامه بین کارشناسان عمران و کنترل پروژه ومتعاقبا با تجزیه و تحلیل نتایج آنها بر اساس آمار توصیفی و تعمیم نتایج بر اساس آمار استنباطی، تاثیرگذارترین مولفه ها برای شناخت موفقیت در برنامه ریزی و کنترل پروژه ساخت تونل شهری صدر نیایش تهران شناسایی و اولویت بندی شدند. بر اساس نتایج این تحقیق، می توان عامل کارفرما از شاخص مدیریت اجرای پروژه های شهری و دارای بالاترین رتبه به عنوان تاثیرگذارترین عامل و پس ازآن برنامه منابع انسانی از شاخص مدیریت منابع انسانی به عنوان دومین عامل تاثیرگذار و مدیریتگروه کاری پروژه از شاخص مدیریت منابع انسانی را به عنوان سومین عامل تاثیرگذار، در خصوص موفقیت در برنامه ریزی وکنترل پروژه ساخت تونل شهری صدر- نیایش تهران نام برد

کلیدواژه ها

تونل، عامل، شاخص، مدیریت اجراء، مدیریت کیفیت، مدیریت منابع انسانی، مدیریت ریسک، تونل صدر-نیایش تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.