بررسی آثار کوتاه مدت و بلندمدت سیاست پولی و الی بر بورس اوراق بهادار ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: ICMNG03_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 542
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه طاهری

دکتری مدیریت دانشگاه تهران

ندا حاج ملکی

دانشجو ارشد مدیریت مالی دانشگاه غیرانتفاعی تاکستان

چکیده

بازار سرمایه به سبب نقش اساسی که در اقتصاد ملی دارد به خوبی خود از اهمیت زیادی در توسعه اقتصادی یک کشور برخوردار است بر مبای بسیاری از نظریه ها و تئوری های اقتصادی، قیمتها در بازار سهام برخی متغیرهای کلان اقتصادی مانند تورم، نرخ ارز و.. تعیین می شوند با این رویکرد و با توجه بهدو مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای و مدل آربیتراژی و همچنین با توجه به نقش دولت در ایجاد ثبات اقتصادی، مطالعه حاضر اثر پذیری بازار سهام ایران را از سیاستهای پولی و مالی طی دوره 1392 الگوسازی و بررسی نموده است جهت دسترسی به این هدف از ARDI استافاده و اثرات کوتاه مدت و بلندمدت سیاست پولی و مالی بر بورس اوراق بهادار در کنار متغیرهای چون تورم، نرخ ارز بازار آزاد و درآمد نفتی مورد بررسی قرار گرفت نتایج بیانگر آن است که مخارج دولت سیاست مالی طی دوره کوتاه مدت و بلنمدت اثر معنی داری بر شاخص قیمت بورس اوراق بهادار ندارد اما دو متغیر تورم و حجم نقدینگی سیاست پولی در کوتاه مدت و بلندمدت بر بورس اوراق بهادار اثر مثبت می گذراند. به طوری که با افزایش تورم و حجم نقدینگی به میزان 10 درصد شاخص قیمت کل بورس اوراق بهادار طی دوره کوتاه مدت به ترتیب به میزان 0/271 و 1/68 درصد و دور دوره بلندمدت به ترتیب به میزان 3/13 و 2/17 درصد افزای می یابد نتایج بیانگر اثر منفی، معکوس و معنی داری نرخ ارز بارارذ آزاد بر بورس اوراق بهادار طی دوره کوتاه مدت و بلنمدت است به طوری که رشد 10 درصدی در متغیر فوق شاخص قیمت کل بورس اوراق بهادار را طی دوره کوتاه مدت وبلندمدت به ترتیب به میازن 6/7 و 1/24 درصد کاهش می دهد همچنین نتایج بیانگر آن است که دردرآمد نفتی طی دوره کوتاه مدت اثر منفی اما د ردوره بلنمدت اثر معنی داری بر شاخص قیمت کل بورس ندارد.

کلیدواژه ها

شاخص قیمت بورس اوراق بهادار، سیاست پولی و مالی، تورم، حجن نقدینگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.