گزارشی از فون نماتدهای درختان سیب در استان لرستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش علمی پژوهشی کشاورزی،مهندسی ژنتیک و گیاه پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMACONF01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی مهرگان

مصطفی درویش نیا

دانشیار دانشکده کشاورزی لرستان، گروه گیاهپزشکی

چکیده

به منظور شناسایی فون نماتدهای انگل گیاهی در درختان سیب شهرستان خرم آباد، طی سال 1394 تعداد 50 نمونهخاک و ریشه از باغهای سیب شهرستان جمعآوری گردید. پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه، عملیات شستشوی خاک وریشه ها، استخراج نماتدها، تثبیت و انتقال آنها به گلیسیرین انجام گرفت. سپس از نماتدهای جدا شده به تفکیک جنس،اسلایدهای میکروسکوپی دائمی و برش های لازم از قسمتهای مختلف بدن آنها تهیه شد. سپس با استفاده از منابع و کلیدهایمعتبر اقدام به شناسایی گونه های استخراج شده گردید. با بررسی های ریخت سنجی و ریخت شناسی که روی نمونه ها صورتگرفت، تعداد 15 گونه نماتد انگل گیاهی از 10 جنس شناسایی شد که اسامی آنها عبارتند از: Pratylenchoides ritteri, Paratylenchus peraticus, P. straeleni, P. similis, Tylenchorhynchus clarus, Trophurus ussuriensis, Rotylenchus, H. vulgaris, H. pseudorobustus, Helicotylenchus microcephalus, Mesocriconema xenoplax, Pratylenchoides leiocauda, Merlinius microdorus, Geocenamus rugosus, Pratylenchus microstylus, glabratus از میان 15 گونهی شناخته شده در این تحقیق به استثنای گونه های P. ritteri, P. similis, G. rugosus, H. vulgaris و P.peraticus، برای فون نماتدهای استان لرستان جدید می باشند و گونه ی P. microstylus در طی این تحقیق برای اولین بار از ایران گزارش و توصیف می شود.

کلیدواژه ها

فون؛ خرم آباد؛ نماتود؛ سیب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.