ارزیابی تاثیر آموزش دانشگاهی بر شکل گیری درک زیبایی شىاسانه در دانشجویان معماری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین همایش منطقه ای معماری، شهر، توسعه (چالش ها و راهکارهای مدیریت شهری)
  • کد COI اختصاصی: CONFBEH01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 516
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته گدازی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

محمدامین جامعی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

آرش منصوری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

چکیده

زیبایی شناسی همیشه به عنوان یکی از ارکان جدایی ناپذیر معماری مطرح بوده است. قضاوت زیبایی در آثار معماری حزء چالش برانگیزترین بحث ها در این رشته به نظر می رسد. بدون شک تأثیر درک زیبایی و نگرش زیبایی شناسانه در شناخت معماری اهمیت والایی دارد. صاحب نظران بسیاری یکی از موارد تأثیرگذار در این خصوص در آموزش معرفی کرده اند. این مقاله تلاش می کند تا ب بررسی درک زیبایی شناسانه ی معماری در دانشجویان سال های مختلف این رشته، الگویی از روند تأثیر نظام آموزش دانشگاهی در ایران را بر این موضوع ارائه دهد. در این جا از طریق شیوه های نمره دهی و دسته بندی 20 تصویر انتخاب شده از بناهای معاصر، سواد بصری و درک زیبایی شناسانه پرسش شوندگان ارزیابی خواهد شد. پرسش شوندگان از بین دانشجویان سال های مختلف معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز (35 نفر ترم یک و 35 نفر ترم شش) انتخاب شده اند. این مقاله درصدد برآمده تا به وسیله ی مقایسه درک و شناخت دو گروه، روند و چگونگی تأثیر آموزش دانشگاهی بر این موضوع را مورد ارزیابی قرار دهد. نتایج به دست آمده در این مطالعه اختلاف نظر اندی بین دو گروه دانشجویان را نشان داد. همچنین دانشجویان عموماً از دسته بندی بناها با سبک های یکسان و پیدا کردن ارتباط معناداری بین آنها ناتوان بوده، هرچند دانشجویان ترم شش عملکرد بهتری در این زمینه داشتند. داده های این مقاله تحقیقات قبلی انجام شده در این خصوص را تأیید نمی کند و پیشنهاد می دهد که نتیجه ی به دست آمده می تواند به دلیل ناتوانی آموزش در بالا بردن سواد بصری و اندیشه ی معمارانه ی جامعه ی آماری مورد مطالعه این تحقیق باشد.

کلیدواژه ها

زیبایی شناسی، درک زیبایی، آموزش معماری، سواد بصری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.