طراحی پایدارکننده حفاری و بررسی مراحل ساخت به منظور توسعهتکنولوژی تولید این ابزار در کشور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE01_690
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی امیرنصیری

کارشناس ارشد تجهیزات نفتی، دانشکده مهندسی نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر،

نادر پروین

دانشیار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، -

رسول خسروانیان

استادیار دانشکده مهندسی نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، -

حمید مرآتی

کارشناس ارشد تجهیزات نفتی، دانشکده مهندسی نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، -

چکیده

در این کار هدف اصلی طراحی یک مدل ساده پایدارکننده حفاری و بررسی مراحل ساخت این ابزار است. پایدارکنندههاابزاری هستند که بنابر چگونگی استفاده از آنها در رشته حفاری وظایف خاصی را دنبال میکنند، اما وظیفه اصلی آنهاپایدارسازی مکانیکی مجموعه تهچاهی، برای جلوگیری از انحراف غیرعمدی و لرزش و نیز تضمین کیفیت حفره حفاریشده است. پایدارکنندهها از یک بدنه استوانه توخالی و تیغههای پایدارکننده، که هر دو از جنس فولاد استحکام بالا )معمولاً فولاد اصلاحشده آلیاژی AISI 4145H ( هستند، تشکیل شدهاند. تیغههای مذکور میتوانند به صورت مستقیم یا مارپیچ باشند، همچنین از نظر نحوه اتصال تیغهها به بدنه، پایدارکنندهها به دو نوع تیغههای جوش دادهشده وتیغههای یکپارچه تقسیم میشوند که در هر حالت به منظور افزایش مقاومت سایشی تحت عملیات سختکاری سطحیقرار میگیرند و از پوشش کاربید تنگستن بر روی تیغهها استفاده میشود. در این مقاله در قسمت مقدمه درباره پایدارکننده حفاری، وظایف و جنس آن، توضیحاتی ارائه شده است. سپس طراحی یک مدل ساده پایدارکننده با استفاده از نرم افزار Solid Works انجام شدهاست و در پایان مراحل ساخت پایدارکنندههای حفاری شامل آهنگری )فورجینگ(،جوشکاری، ماشینکاری و رزوهکاری، سختکاری و پوششدهی، نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

پایدارکننده حفاری، طراحی با نرمافزار Solid Works ، مراحل ساخت پایدارکننده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.