بررسی مزایا و معایب اعتبارات اسنادی در مقایسه با سایر شیوه های پرداخت در حقوق تجارت بین الملل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE01_598
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4949
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی آغاز

حمید رحمانی

چکیده

در این پژوهشی ما با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی در صدد دستیابی به اهداف فوق بودیم که این اهداف شامل بررسی اعتبارات اسنادی در حقوق تجارت بین المللی و بهترین شیوه ی پرداخت وجه در معاملات بین المللی و مقایسه ی مزایای اعتبارات اسنادی با ضمانت نامه های بانکی و سایر روش های پرداخت وجه در تجارت بین المللی میباشد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که افزایش امکانات مالی بازرگانان بین المللی ، ایجاد اطمینان و اعتماد متقالب بین فروشندگان و خریدارانی که در کشورهای مختلف اقامت و فعالیت دارند ، استفاده از تخصص کارشناسان بانک ها برای انجام دقیق قراردادها، ایجاد سرعت در انجام معاملات، کاهش خطرات و نهایتاً صرفه جویی در هزینه ها و تقلیل آن و تحصیل سود بیشتر . و دیگر اینکه مزیت های اعتبار اسنادی بر سایر شیوه های پرداخت عبارتست از : تضمین انجام معامله ، تامین نقدینگی و نزدیکی مکان جهت اقامه دعوا، اما تاخیر ، هزینه بالا و تقلب از جمله مهمترین مشکلات در روند اعتبار اسنادی می باشد . از دیگر معایب یا محدودیت های اعتبار اسنادی عبارتند از: ۱- هزینه بالاتر از دیگر روش ها: استفاده از اعتبار اسنادی گرانتر از دیگر روش هاست و باعث افزایش هزینه می شود. چرا که بانک ها برای گشایش، هر بار اصلاح، هر بار تمدید کارمزد اخذ می نمایند. ۲-کنترل سلیقه ای اسناد: علی رغم وجود مقررات UCP و ISBP گاهی اوقات کنترل اسناد بصورت سلیقه ای انجام می گبرد و وحدت رویه کامل بین بانک های درگیر در عملیات اعتبارات اسنادی در کشورهای مختلف وجود ندارد. ۳- اعتبارات اسنادی در معاملات متقابل یعنی معاملات بدون پول ازجمله معاملات تهاتری کاربرد ندارد و ....

کلیدواژه ها

اعتبارات اسنادی، معاملات، برات، اسناد تجاری، تقلب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.