جبران خسارت در قرار دادهای پیمانکاری EPC و اصول تجاری بین المللی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE01_526
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2394
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه قنبری

کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین الملل، دانشکده حقوق ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران

حسین قربانیان

استادیار گروه حقوق،واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی،شاهرود، ایران

چکیده

با گسترش روز افزون روابط تجاری بین کشورهای جهان و لزوم انعقاد قراردادها در عالم تجارت، چه در عرصه داخلی و چه در عرصه بینالمللی مسأله مهم و بحث برانگیز جبران خسارت ناشی از نقض تعهدات قراردادی مطرح میگردد. یکی از این نوع قراردادها، قراردادهای پیمانکاری است که در ایران نیز رواج بسیار دارد. در بیشتر قراردادها دو عامل زمان و سود از اهمیت ویژهای برخوردارند و با یکدیگر رابطه مستقیم دارند. لذا هدف صنعت ساخت کسب سود، متناسب با زمان و هزینههای اجراست و بهره برداری به موقع از پروژه ها برای تداوم موفقیت کارفرما و پیمانکار حیاتی است. بر این اساس با توسل به روش کتابخانهای و مطالعه کتب و مقالات مرتبط و شیوه تحلیلی - مقایسه ای میتوان چنین نتیجه گرفت: دو طریقه ی فسخ و پرداخت خسارت در خصوصی ضمانت اجرای نقض تعهدات در بین قراردادهای پیمانکاری که تابع شرایط عمومی پیمان قرار دارند و اصول قراردادهای تجاری بینالمللی مشترک است، بدین نحو که در صورت نقض اساسی از سوی هر یک از طرفین، طرف دیگر می تواند قرارداد را فسخ کند و در صورت بروز نقض جزیی اقدام به دریافت خسارت برای تعدیل قرارداد نماید و تفاوتها در دو مورد حق بازفروشی کالا و تسلیم کالای جانشین نمودار است که در اصول تجاری بینالمللی ملاحظه می شود در حالی که شرایط عمومی پیمان فاقد این دو ضمانت اجرا برای جبران خسارات وارده می باشد.

کلیدواژه ها

جبران خسارت، نقض قرارداد، قرارداد پیمانکاری، اصول تجاری بین المللی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.